Zdravím všechny a hlásím úspěšný návrat. Chorvatsko supr i v září. Počasí před odjezdem bylo strašidelné, ale asi jsem měl štěstí - celou dobu ani kapka a pažááák od rána do večera!
Jen pár postřehů:
Cesta v září naprosto bez problémů - tam i zpět jsem na hranicích a mýtnicích byl max. 3 auto v řadě. Vůbec žádné zdržení. Celé Chorvatsko v noci po dálnici na dálkový světla, potkal jsem tak jedno auto za půl hodiny. A s naší malou princeznou a spoustou zastávek jsem 1050km dal za 13 hodin.
Fofík si podle PP vzal 6l/100km a to jsem jel plně naložený s bednou na zahrádce.(bedna na zahrádce největší brzda - na dálnici spotřeba díky odporu vzduchu lezla nahoru, při pomalé otravné jízdě - Slovinsko,Rakousko do Vídně - při častém řazení paradoxně lezla dolů).Mimo jiné jsem vezl 70 piv

(Ne, nejsem takový rekordman,ale byl jsem s přáteli a proviant byl rozdělen do dvou aut a já vezl většinový podíl chmelového moku).Žádné kontroly-jak jsem tu četl-na některých celnicích nebyla ani obsluha, jen jsem přibrzdil,nikde nikdo a pokračoval.
Fofík šlapal jak hodiny (z toho jsem měl trochu strach - ropáka jsem ještě neměl) až na nevysvětlitelné kousnutí levé zadní kotoučovky v Trogiru.Zastavil jsem, protože jsem cítil smrad a když jsem vystoupil z kola se kouřilo.Už jsem to viděl černě,ale stačilo opatrně klepnout po třmenu a bylo vše v pohodě.
Září všem doporučuju.Je to trošku risk s počasím,ale když to vyjde, stojí to za to. Když mi cestou zpět několikrát PP pípnul a hodil oranžovou vločku a vnější teplotu 4 stupně, chtěl jsem to otočit.
Já v době, kdy tady byla kosa, měl tenhle výhled u ranního kafíčka a to jsem seděl v plavkách a slunečních brýlích

: