Ahoj,
dokázal by mi, prosím, někdo vysvětlit, jaký je rozdíl u motorizace 1.6 74kW mezi Euro 4 a Euro 5? Koukal jsem a Euro 5 musí mít nižší emise, ale jak bylo těchto nižších emisí dosáhnuto? Jelikož mě zanedlouho čeká STK (emise), tak jsem rovnou ze zvědavosti koukal i na katalyzátory v náhradě a všude jsem dohledal jen ty, u kterých je uvedeno "Euro 4". Nebo je to tak, že i Euro 4 agregáty splňují emise Euro 5 a v souvislosti s novější emisní metodikou tak akorát došlo k povýšení na Euro 5?
Děkuji mov za vysvětlení, už mi to delší dobou vrtá hlavou a nějak jsem se nikde nedobádal výsledku.
1.6 74kW - rozdíl mezi Euro 4 a Euro 5?
- kratales
- Junior
1.6 74kW - rozdíl mezi Euro 4 a Euro 5?
Ford Focus 2 Combi FL, Duratec 1.6 16V 74kW, rok 2011
- Jemar
- Zkušený
Re: Rozdíl mezi Euro 4 a Euro 5?
Nevím to jistě, jen předpokládám. Asi nejmarkantnější změnou bude délka účinné vložky katalyzátoru. Čím vyšší euro, tím větší délka/plocha.
Další úpravou bude zřejmě software ŘJ. Jestli se liší i nějaké mechanické díly motoru nevím.
Další úpravou bude zřejmě software ŘJ. Jestli se liší i nějaké mechanické díly motoru nevím.
- kratales
- Junior
Re: Rozdíl mezi Euro 4 a Euro 5?
Děkuji moc. Teoreticky by to tak mohlo být. Pak by však zřejmě nastal problém při koupi jiného katalyzátoru, protože u všech co jsem koukal se píše "Euro 4". Ale to předbíhám, snad mě výměna nepotká 

Ford Focus 2 Combi FL, Duratec 1.6 16V 74kW, rok 2011