Měl bych na vás odborníky přes Focuse pár dotazů

Asi před měsícem jsem koupil od soukromníka FOFO rv. 2002 1,8TDcI 85kW 5dv hatchback černé barvy viz foto s mojí princeznou. Nicméně mám poměrně dost chycená zadní boční dveře rzí a přemýšlím jak efektivně, ekonomicky a nejsnaze opravit/vyměnit. Kamarád mi nabízel že jeho Tatík bude likvidovat FOFO 1999 benzín ale COMBI. Pasovali by ty dveře na můj Hatchback? dále jsou trochu chycené prahy a podběhy, také nevím jak bych si s tím poradil a popř. co by mě to stálo.?
Na Levém zadním kole ze vnitř mám znatelně více sjetou pneu než-li z venku a tady na FORU sem se dočetl že to může být špatně vyvážené kolo nebo špatně seřízená Geometrie tudíž máte někdo zkušenosti s geometrii zadní nápravy na kolik vyjde? No a teď aktualní problém který se mi stal včera. z ničeho nic když sem prošlapl brzdu tak šla neskutečně lehce a to prý znamená únik brzdové kapaliny. tak jsem sundal kolo pod kterým byl flek a zjistil jsem že na tomtéž kole kde je pravděpodobně hnutá geometrie také ze třmenu teče brzdovka a poslintala mechanismus lanka na ruční brzdě. a pak směrem dolů přidávám foto.
Prosím vás nejsem žádný zkušený majitel auta a k mechaničině sem moc nepřičichl takže se omlouvám zda to tu píši jako hlupák. Jen po dlouhém rozhodování a přemýšlení pořídil FOFO který se mi moc líbí a sem naprosto spokojen s jeho jízdníma vlastnostma a tak bych to nerad promrhal a tak se zde budu radší ptát a radit abych pak popř. v servise nevypadal jako blbec a znovu mě nějak nenatáhly jak se mi již v minulosti už stalo s jiným autem.