TomFocus píše:memento...některé svaté ,,stánky,, jsou zavřené pořád (rekonstruke atd.)
ZAHRY...já jsem byl podle babičky neznaboh, kterej používá slovo boží nadarmo
Vše špatně podle mé babičky...jsem kluk (ségra byla buchta co jen seděla), jsem Tomáš (jméno z Bible-špatný), jsem nepokřtěnej, jsem levák

PROSTĚ NEZNABOH.
Kluk, Tomáš, nepokřtěnej, levák...můžem udělat klub
Jako některé katedrály apod. to je prostě architektonicky naprosto dechberoucí podívaná. Dneska už ti něco takovýho nikdo nepostaví, a to mě na tom fascinuje, že dřív takové věci postavit musel být kumšt, klobouk dolu. Navíc za tu několika tisíciletou historii, mě baví i ty legendy kolem a mít možnost se podívat do podzemí na hrobky atd. díky noci kostelů je fajn příležitost.
Jinak obecně náboženství neuznávám..hlavně ty invazivní - křesťanství, islám atd. a po absolvování v posledním roce asi 2 pohřbů v kostelech, kdy to bylo se vším všudy, mi z toho bylo zle. Tak sobecký, sebestředný a neuctivý projev k zemřelému jsem nezažil. Je to jen o církvi, zemřelý ač věnoval celý život práci pro církev (teta), nebylo o ní pomalu nic řečeno a jen hlody o tom jak určitě hřešila musí prosit o odpuštění a doufat že jí pán přijme atd atd. no děs. Ty fráze jsou vždy stejné... u dědova pohřbu to samé až pak u hrobu měl proslov velitel hasičů (děda byl hasič 75 let! ) a to klobouk dolů, to bylo od srdce a to správné rozloučení...Svět se pak diví, že Češi jsou snad nejateističtější národ...sorry jako (

) ale kdo by těm žvástům věřil