Ahoj kluci - píšu taky svůj poznatek. Já tedy oproti Vám, mám FF3, 1,6 TDCi (85/115) a řeším dost podobnou věc - sytý start, hodně ostré zvuky motoru a vibrace, které z 90% ustanou, když se auto zahřeje..
Jde o to, že já jsem už vyměnil všechno, co šlo.. Všechny 3 silentbloky, z toho ten velý u nádržky chl.kapaliny je originál od Fordu, protože FEBI se mi neosvědčil a spodní na převodovce je taky originál od Fordu. Jen vrchní na převodovce je FEBI.. Nicméně, syté zvuky a jakédi divnění drnčení ustane, když se to zahřeje. Ale i tak auto běží a chvíli je klid, pak si třeba 2x zavibruje, že to zaklepe celým autem, pak zase klid, zase to škubne.. Je to hodně nepravidelné.. Čím by to mohlo být? Měnil jsem i spojku se setrvákem - obojí SACHS za nekřesťanské peníze a dělá to furt.. Mám to cca 4 dny doma z výměny komplet rozvodů + výměnu vodní pumpy i klínového řemenu a měnil jsem i řmenici - taky jsem bral originál!! a ten haj*l to dělá furt

Jen na volnoběh - při vyšších otáčkách je to ok. Po nastartování tam ještě něco začne jakoby dunět. Slyším takový hluboký dunivý zvuk při chodu motoru.. Už nevím, co s tím.. Jsem z toho na nervy.. Měl byste, prosím, někdo nápad? Nechci měnit hned vstřiky, přijde mi, že jsou OK. Nevím, jestli něco, jako volnoběžka, jestli to vůbec mám, nebo tak něco.. Spíš, jestli se s tím někdo nesetkal, protože u mně to silentbloky není..
Dík moc za pomoc.