tady, je 100% pravda.

V tom clanku je precijarod72pm píše:Jo vsimni si za jakych podminek a na jake ceste testovali,pak ktomu pridaji trochu komentare a clovek ma pocit ze nemusi prezouvat![]()
Takove clanky spis povazuji za nebezpecne a pan redaktor ma snahu se diky sokujicim zaverum zviditelnit. Rozhodne na zimu davam zimni ,uz kvuli vlastnostem na ceste ci snehu i ledu a pouzite smesi a rozhodne nejezdim jen na ciste byt ledove ale upravene ceste.Zbytecne to dal rozebirat.
mm. sef michelinu tvrdi neco podobnehoNeříkáme tím: přezujme teď všichni na letní a budeme šťastní. Zejména pokud musíte jezdit na větší vzdálenosti, jsou zimní pneumatiky v podstatě nezbytné, protože kdekoli může začít sněžit nebo být namrzlo a zimní přijdou vhod. Chceme tím jen dokreslit značně neúplný mediální obraz zimních pneu, který je nám rok od roku podsouván a upozornit na to, že mimo zasněžené nebo namrzlé silnice vám zimní pneu nejenže nepomohou, značně vám uškodí
Absolutně souhlasím!petulak píše:"""" Neříkáme, že to je špatně, zároveň to ale není tak dobře, jak se traduje. Člověk se nemusí jmenovat Fittipaldi, aby poznal, že na těch průpovídkách o ztrátě přilnavosti letních pneu kdesi vysoko nad hranicí 0°C něco nehraje. Pokud máte ve zvyku nepodlehnout davovému šílenství a přezout na zimní až tehdy, kdy je to opravdu třeba, znáte to sami. Ani při teplotě 0°C, ani při teplotě -5°C, dokonce ani při teplotě -10°C se sebelepší zimní pneu nedokáží vyrovnat kvalitním letním. Stačí jedno - aby bylo sucho nebo mokro. """"""
tady, je 100% pravda.
Souhlasím, také jsem nasadil výhodně zlevněné skladové zásoby z roku 2013 (Sava Eskimo HP) a při nečekané sněhové nadílce v půlce prosince jsem byl mile překvapen jistou jízdy na sněhu. Předtím jsem dojezdil také WR-A3 z roku 2011 a při posledním sněhu v květnu 2017 na Šumavě byly pořád velmi dobré (a to už měly jen 4,5mm).spooon píše:s tím stařím bych to zas tak nepřeháněl. Měl jsem shodou náhod asi 7 let starý zimáky, Vredestein SnowTrack, a i při vzorku sotva 4mm byly v mnoha situacích lepší jak dva roky starý zimní Falken (nevím už přesný typ) se vzorkem 5-6mm.
Teď sem koupil nový zimáky Nokian WR-D3 s dot 2014 (ano, byla na ně sleva) a fungují naprosto parádně. Dneska sem na nich shodou okolností tahal dodávku 2t po zasněženým lehkým kopečku...
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti