Příspěvek
od Adow » 05.05.2017 07:50
V okamžiku, kdy Slávek jel na hrad, Miloš určitě věděl, že tu demisi neveze. Bylo to jen takové trapné divadlo. Toto státník nedělá a na oslovení buran trvám. Může být chytrej a šikovnej jak chce, ale když se chová víc jako kokot než státník, tak prostě není dobře. Vzhledem k okolnostem to Slávek ustál docela s grácií, mluvit umí. A on by už ani dál nemluvil, kdyby si Miloš v té poslední části nerýpl, že krize vznikla demisí... Nemám rád ani jednoho z výše uvedených a Andrej rozhodně není svatej. Ale kdo tam nahoře je? Nikdo. Myslím, že si nemají co vyčítat - obzvlášť ty dluhopisy, který byly naprosto legální. Když někdo vymyslí nástroj, tak ať se pak nediví, že ten nástroj někdo použije. Samozřejmě v okamžiku, kdy Andrej nastoupil, tak je to střet zájmů - protože jako majitel firmy se snaží zaplatit daně co nejnižší (což je v pořádku, proč ne) a jako ministr má naopak usilovat o to, aby výběr daní byl co nejvyšší. Ta věc s ovlivňováním novinářů je samozřejmě problém a večer jsem se ze záznamu podíval na Interview 24, kde mě Andrej příliš nepřesvědčil. Ale taková politika je - v dnešní době se mi to nezdá jako něco, co by nebylo "běžné" - tím to samozřejmě nechci omlouvat, špatně to je. Ale vládu bych nechal dojet a nedělal bych z toho toto divadlo, které Slávek začal a jak Andrej řekl "pan prezident mu to dal vyžrat". Ale znovu opakuju, že toto by státník dělat neměl.