Nemusel tu dobu člověk zažít v aktivním věku, stačí si jen pamatovat jak a v jakých podmínkách nás vychovali naši rodiče.
Jak už jsem zde kdysi psal svů názor na tyhle debaty:
miki21 píše:Tak Ti nevím, ale jsem dost starý na to, abych si pamatoval jak to fungovalo v naší rodině, známých a všude co jsem znal po okolí. Tu dobu jsem zažil, narozdíl od některých křiklounů teď, co to znají jen z vyprávění a pokřivených školních učebnic. Nic si nenalhávám, ale to, co provedli po "revoluci" pravdoláskaři s naší zemí, že z nás udělali poddané a poskoky pro zbytek evropy, to mi v žaludku leží.
Že si můžu volně cestovat třeba do Ameriky, na to Ti sere bílý tesák, ale že se spousta lidí musí bát o to, jestli jim každý měsíc za odvedenou práci přijde na účet výplata, aby uživili své rodiny, že mají strach, aby firma nevyhlásila úpadek a oni přišli o práci. Hlavně, že si malé procento hýčká miliónové konta a skupuje na co si vzpomenou. Byli rovní a rovnější, ale ty nůžky nebyly až tak rozevřené, jako dnes.
miki21 píše:Tehdy se kradly šrouby, cement, talíře... Po revoluci se ukradly fabriky na šrouby, cement, talíře...

Revoluce se neudělala proto, že zastávkovali studentíci a cinkalo se klíčema. Udalali ji Ti u korýtek, aby se dostali ke zdrojům nemalého bohatství a začli tomu říkat restituce a privatizace... s oběma Václavy v čele.