Pedál spojky
- spanel
- Pokročilý
Re: Pedál spojky
Některá auta mají spojku ovládanou mechanicky lankem a některé hydraulicky. Ty hydraulické mají společnou nádobku na kapalinu s brzdovým systémem.
Proto u auta s mechanickou spojkou s lankem není možné poznat únik kapaliny na spojce, ten má vliv pouze na brzdy.
U auta s hydraulickým ovládáním se úbytek projeví na spojce a pak i brzdách.
Co se týká té špíny, tak je možné, že to teče právě přes vadný spojkový válec.
Proto u auta s mechanickou spojkou s lankem není možné poznat únik kapaliny na spojce, ten má vliv pouze na brzdy.
U auta s hydraulickým ovládáním se úbytek projeví na spojce a pak i brzdách.
Co se týká té špíny, tak je možné, že to teče právě přes vadný spojkový válec.
Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White
- Milano
- Nováček
Mě se líbí, jak chceš poradit, ale základní věci tě nenapadnou - jako např. zkontrolovat si hladinu brzd. kapaliny, ohnout hřbet a podívat se na tu spojkovou pružinu (když si teda myslíš, že může být prasklá), prostě nic.
Když máš k tomu takovej přístup, tak dej příště prostě auto do servisu a neřeš to, oni tam na to příjdou, neboj. Jen tě to bude něco stát...ale na to je je jedno pěkný český přísloví... (to už tu psát radši nebudu)
Když máš k tomu takovej přístup, tak dej příště prostě auto do servisu a neřeš to, oni tam na to příjdou, neboj. Jen tě to bude něco stát...ale na to je je jedno pěkný český přísloví... (to už tu psát radši nebudu)
Focus sport 3D 2003 1.8 TDci 85 kw, xenony, vyhř. čelní okno, zrcátka i sedačky Recaro, el. nastavitelná sedačka řidiče + zrcátka, palubní počítač, digi klima, egr off, kat off, černá perlet'
- jakub.sampon
- Pokročilý
Milano a mě se zase fakt líbí,jak si myslíš že každý člověk kterýmu by se stalo to co mě,by ihned řekl jhelet kámo je to spojková pumpa zkontroluji brzdovou kapalinu! To je přeci blbost ! Jsou lidi co toto opravdu neví viz já a další lidi kteří se až tak podrobně o auto nezajímaj,a proto to cos tu napsal je zbytečný spam. Auto mám samozřejmě u mechanika ,ale chtěl jsem poradit od zdejších členů,abych alespon byl trochu v obraze a taky hlavně vědět jak se tato závada mohla stát,když jsem týden před tím nic nepocitoval,až potom co jsem focuse na tejden odstavil takže Milano klídek
Néé každý je akční jak ty....

Néé každý je akční jak ty....

Golfík III 1.9tdi 66kw
Ford Focus 1.8tdci 85kw SUPER KÁRA KTERÁ VÁLÍ JEHÁÁÁ

+Ford Fiesta (1.4) 2004
- Milano
- Nováček
Ono jde hlavně o něco jinýho. Věci, jako stav brzdový kapaliny, chladící kapaliny, oleje v motoru a oleje v servo řízení + stav elektrolytu v baterii (když není bezúdržbová) se mají konrolovat pravidelně a učí se to v každé autoškole!! Takže nevím, kde jsi dělal řidičák, na to nemusíš být žádný technický typ, aby jsi to v motorovým prostoru našel...
Focus sport 3D 2003 1.8 TDci 85 kw, xenony, vyhř. čelní okno, zrcátka i sedačky Recaro, el. nastavitelná sedačka řidiče + zrcátka, palubní počítač, digi klima, egr off, kat off, černá perlet'
- jakub.sampon
- Pokročilý
Helet Milano už fakt neprud!
Neumíš poradit jen se do každýho zbytečně navážíš.
Zminované věci pravidelně nekontroluji,a máš pravdu v autoškole o tom nebyla ani zmínka že by se tyto věci měli pravidelně kontrolovat..
Jinak jedna osobní otázka co se s tebou stalo,dřív si byl v pohodě týpek a ted seš na pěst!
Neumíš poradit jen se do každýho zbytečně navážíš.
Zminované věci pravidelně nekontroluji,a máš pravdu v autoškole o tom nebyla ani zmínka že by se tyto věci měli pravidelně kontrolovat..
Jinak jedna osobní otázka co se s tebou stalo,dřív si byl v pohodě týpek a ted seš na pěst!

Golfík III 1.9tdi 66kw

+Ford Fiesta (1.4) 2004
- Milano
- Nováček
Se mnou se nestalo nic, jen jsem cítil potřebu napsat svůj názor na otázky typu: "může to být prasklá pružina pedálu?", kdy je třeba zrovna toto lehký zkontrolovat sám úplně pro každého a místo toho třeba napsat - možnost prasklé pružiny pedálu spojky vylučuji, tu jsem zkontroloval.
Dál už to nemá smysl rozepisovat, klidně at' admin tyhle naše poslední příspěvky vymaže, je to out of topic...
Dál už to nemá smysl rozepisovat, klidně at' admin tyhle naše poslední příspěvky vymaže, je to out of topic...
- jakub.sampon
- Pokročilý
Milano tentokrát se s tebou shodnu že jsou to spamové příspěvky a též bych rád tyto výjevy spíše řešil přes PM 
Jinak na tvoji poslední otázku rád odpovím nemohl jsem to zkontrolovat jelikož okamžitě se auto odtáhlo k mechanikovi
Takže je u mechoše 

Jinak na tvoji poslední otázku rád odpovím nemohl jsem to zkontrolovat jelikož okamžitě se auto odtáhlo k mechanikovi

Golfík III 1.9tdi 66kw

+Ford Fiesta (1.4) 2004
- jakub.sampon
- Pokročilý
Tak chlapy,konečně vám mohu říci co se stalo,psal mi mechanik "Praskla ti vypinaci tycka na spojkovym pedalu" . Jel do forda se poptal jesti jde koupit samotná tyčka a bohužel,musí koupit celou spojkovou pumpu
Tak aspon že je na světe diagnoza pacienta
)) 

Tak aspon že je na světe diagnoza pacienta

Golfík III 1.9tdi 66kw

+Ford Fiesta (1.4) 2004
-
- Nováček
Zdravím po spojkovým pedálu mě začala téct kapalina. Zjistil jsem úbytek brzdové kapaliny, takže předpokládám, že se bude jednat o spojkovou pumpu, jak tady zmiňujete(při pohledu se zdá, že se kapalina objevuje prvně na ní). Jestli jsem ji pojmenoval správně, tak je to u mého fordíka zelená plastová součástka. Máte někdo osobní zkušenost s výměnou. Mám jet docela štreku a rád bych měl auto OK. Troufám si na ledaco, tak jenom potřebuji info, jestli to dokáže člověk vyměnit v garáži nebo je na to potřeba speciální nářadí. Už jsem od kámoše sehnal novou pumpu, ale sám nevěděl jestli není potřeba něco dalšího,....
Předem dík. Pepa
Předem dík. Pepa
Ford focus 1,6 Zetec, rok výroby 2001