Android OEM Ford rádio

Odpovědět
MartinSu
Nováček
Nováček

Re: Android OEM Ford 2DIN rádio

Příspěvek od MartinSu » 15.07.2016 10:57

Je to "dlouho", ale podle mě tak něco kolem 30s, ale možná je to o něco déle - člověk jede, tak ten čas možná ubíhá rychleji. Nechápu proč nejsou schopni dát (nabídnout) rovnou 2GB RAM (o větší kapacitě asi nemluvě), je pravda, že jinak je to celkem svižné, čekal jsem že to bude horší, ale přece jen, kdy si pustím nějaký video u toho běží navigace na pozadí a ještě je třeba PowerAmp na pozadí, tak to začně dýchat trošku zhluboka :)

bohdans
Nováček
Nováček

Příspěvek od bohdans » 15.07.2016 15:46

Co Convers? Kumunikuje ti to s ním?

Blackhawk
Test driver
Test driver

Příspěvek od Blackhawk » 15.07.2016 16:20

ScorpionSX píše:Ako dlho cca startuje tento Quad Core? Moja skusenost s dvojjadrom bola cca 40-50 sek. kym zacalo nieco hrat...je to rychlejsie? Samozrejme myslim studeny start...
Skusim to zmerat ale tak do 30 sekund to moze byt. Co ma prekvapilo, ze pokial startujem do par hodin od vypnutia tak sa radio zapne hned. A taktiez ma prekvapil signal radia, vcera prsalo zamracene a radio vobec nesustalo (predchadzajuce radio sustalo aj v meste).

bohdans
Nováček
Nováček

Příspěvek od bohdans » 15.07.2016 17:18

Mně rádio startuje 40 sekund. Měřil jsem to několikrát. Ale mám jen dvoujádro.
Při vypnutí tlačítkem a opětovném zapnutí naskočí rádio okamzitě. Stejně tak při otočení klíčku nebo zmáčknutí startovacího tlačítka u keyless. V tom případě ale jen v omezeném čase. Ten si je možno zvolit v nastavení. Maximálně však 2 hodiny. Tak to mám já. Ale to už jsem tu jednou psal.
Se signálem rádia problém nemám. Akorát to AF nefunguje korektně.

ScorpionSX
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od ScorpionSX » 15.07.2016 19:23

Dík za info...čiže ako som čakal, dve jadrá navyše tomu síce trochu pomohli, ale stále sa to Windowsu nevyrovná... :(
O featurke s "uspaním" aj na niekolko hodín viem, avšak napr. z večera do rána mi je to aj tak vlastne na nič...samozrejme pri krátkych vypnutiach je to super :)

O signále rádia by sme asi mohli viesť dlhú debatu, ale myslím si že aspoň niektorí výrobcovia, ktorí majú aký-taký kontakt so zákazníkmi (fórum a pod.), zhodou okolností aj ten Xtrons, sa snažia aspoň trochu tú fukncionalitu vylepšovať.

Ja osobne ešte premýšlam nad nahradením komplet antény jednak s konektorom priamo takým ako má rádio a jednak aj kvôli opotrebeniu ako som písal vyššie, ale neviem či sa do toho pustím, zatial po poslednej úprave/oprave všetko ide ako má (ťuk ťuk na drevo)...
:arrow: Roman_Ko211
Ford Focus MK2 2005 1.8TDCi - GALLERY

MartinSu
Nováček
Nováček

Příspěvek od MartinSu » 15.07.2016 20:38

@Converse nemám, mám budíky s malým jednoduchým displejem
@čas změřím, docela mě to vlastně taky zajímá
@s vypnutým AF je to v pohodě, ale je cítit horší signál o něco, to je fakt
@start mají možná windows rychlejší, ale jejich podpora, výběr aplikací, navigací atd. je někde jinde už, za to mi těch 30s stojí

jinak na foru XTRONS reaguje, takže dodatečné dotazy zodpověděli v pohodě a ihned.

bohdans
Nováček
Nováček

Příspěvek od bohdans » 15.07.2016 23:36

On ten Convers je stejně taková paráda k ničemu. Mně osobně se ty klasický budíky libí víc. A aspoň tě nemusí mrzet, že jsi instalací neorigo rádia o něco přišel.
S tou podporou androidu vůči wince naprostý souhlas. Důkazem budiš to, že upravená ROM od Malaysk má za sedm měsíců, co toto rádio mám, už šestou verzi. Čili vždy zhruba po měsíci vyjde nová, která obsahuje nějaká další vylepšení.
Co se týče signálu a jeho kvality, tak na fóru xda jsou i návody na jeho hardwarová vylepšení. Stejně tak i na vylepšení zvuku.
Dále kromě upravených ROM a nejnovějších MCU je tam několik dalších aplikací, zlepšujících vzhled a komfort ovládání přístroje. Já jsem například hodně ocenil aplikaci, která zesiluje zvuk v závislosti na rychlosti auta a reguluje podsvícení displeje podle východu a západu slunce.
Uznávám, že v rychlosti náběhu přístroje má systém wince oproti androidu navrch, ovšem v tom jediném.
Mně osobně přijde tato výhoda poměrně zanedbatelná.
Naposledy upravil(a) bohdans dne 16.07.2016 17:21, celkem upraveno 2 x.

Nonid
Test driver
Test driver

Příspěvek od Nonid » 16.07.2016 00:03

Stejne, behem tech 40s clovek pohodlne vyparkuje, takze ho ani radio nerusi... Ja bych to videl spis jako plus :palec_nahoru:
Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017

bohdans
Nováček
Nováček

Příspěvek od bohdans » 16.07.2016 00:57

Asi tak.☺ Já když odjíždím od domu, nastartuji, vycouvám a rozjíždím se, tak z pravidla při zařazení druhého stupně, začíná rádio hrát. A to skutečně až za takovou ujmu nepovažuji. A například v zimě při odmrazovaní, nedej bože odmetání sněhu, by mě kolikrát nijak neomezil ani pětiminutovej start rádia.

ScorpionSX
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od ScorpionSX » 16.07.2016 11:32

Chápem že v istých situáciách je ten štart ospravedlnitelný, to záleží na podmienkach každého. Napr. ja parkujem pred panelákom a ráno skrátka naštartujem a som prakticky hneď na ceste. Čiže ocením krátky a rýchly štart WinCE, oproti funkciám Androidu.

Ono totiž s tým vývojom je to len o tom, že "Android tuní každý". Je v telefónoch, tabletoch, týchto rádiách a v kadečom ešte inom. To rozšírenie je skrátka obrovské oproti WinCE - ktorý je už aj zastaranejší ako Android. Takže aj ten vývoj preto nie je prakticky žiaden.

Ja som mal aj Android aj WinCE a z môjho pohladu uprednostním radšej WinCE, lebo eventuálne som aj tak nakoniec kopu aplikácií nevyužil a radšej som ho vymenil za ucelenosť Windowsu.
:arrow: Roman_Ko211
Ford Focus MK2 2005 1.8TDCi - GALLERY

MartinSu
Nováček
Nováček

Příspěvek od MartinSu » 16.07.2016 12:25

- tak je to 33s od startu do chvíle než začne hrát rádio.
- ohledně těch upravených romek se do ničeho nepouštím, je tam kolikrát otázka ztráty záruky. Spíš se řídím zásadou, že dokud něco funguje a není nutnost upgradu, tak radši nic moc nezkoušet. Ono kolikrát updaty výrobce přinesly spíš problémy než že něco vyřešily. Spíš se topak snažím dořešit v rámci dostupných nastavení.

MartinSu
Nováček
Nováček

Příspěvek od MartinSu » 16.07.2016 12:43

Taky jsem rychle na ceste od baráku, ale 33s se dá v poho vydržet. Nejedu nikam 3 minuty, abych desetinu cesty "koukal" na bootující rádio :)

Píšeš že: "Ono totiž s tým vývojom je to len o tom, že "Android tuní každý". Je v telefónoch, tabletoch, týchto rádiách a v kadečom ešte inom. " no ale to je konstatování a potvrzení faktu, že Android je prostě nejrozšířenější platforma s největší podoporou, ať už je místy jakákoliv.
To není pro WinCE omluva, ale nevýhoda a výsledek vývoje,

Ta možnost vybrat si přehrávač jak videa nebo hudby s možností vizualizérů, nebo různých navigací, aktuálně používám 4 navigace (2 online, 2 offline - manželce vyhovuje jiná než mě :) )
Nastavit si launcher jaký chci + dodatečné app jako Pumpdroid atp. to vše prostě hraje pro Android.

sakalnr
Nováček
Nováček

Příspěvek od sakalnr » 16.07.2016 21:46

Tak radio som demontoval, zabalil do krabice a pojde naspat. Co sa tyka multimedii vsetko super, absolutne bez vyhrad (Navi, Dvd, usb, bt) ale radio signal strasna bieda a to nebyvam dakde nalazoch. Pri zapnutom AF absolutne nepouzitelne, dokonca preladovalo aj ked podla mna signal vyborny. Po vypnuti AF v meste, OK ale aby som na 50 km trase 10 krat ladil manualne to fakt nemusim, cinanci neviem ci zostali v 90tych rokoch. Radio nepocuvam stale, ale ked ho zapnem chcem aby aj ta funkcia bola pouzitelna. Tolko moja skusenost zatial.
Radio posielam naspat do UK ale ak by mal niekto zaujem, ze radio moc nepouziva vedeli by sme sa dohodnut. Jedna sa o WinCe radio, na tomto vlakne su aj fotky.
je: Ford Focus lll kombi 1,6 TDCi 70 kw (11/2011)
bol: Ford Focus ll kombi 1,6 16V 74 kw (9/2009)
bol: Ford Focus l kombi 1,6 16V 74 kw (6/2001)

bohdans
Nováček
Nováček

Příspěvek od bohdans » 16.07.2016 23:41

Ještě k té rychlosti náběhu rádia. Dnes jsem si na to vzal stopky (dřív jsem měřil pouze počítáním☺) a zkusil změřit. Měřil jsem to až od nastartování, protože při něm se náběh rádia přeruší a začne znovu od začátku. Výsledek 33 sekund. Už jsi nejsem jist, ale myslím, že dřív jsem to měřil hned od prvního zmáčknutí startovacího tlačítka. V tom bude asi ten rozdíl od mnou dříve uváděných 40 sekund. Takže se zdá, že v tomto nemají dvě jádra navíc vliv.

Nonid
Test driver
Test driver

Příspěvek od Nonid » 17.07.2016 00:10

Rychlost nabehu je dana spis pouzitejma pametma, jak operacnima, tak klasickym ulozistem.
Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017

Odpovědět

Zpět na „Focus - rádio a muzika“