Android OEM Ford rádio
- sakalnr
- Nováček
Re: Android OEM Ford 2DIN rádio
No vyskusam este tu lahsiu cestu, cize prepojim can bus z radiom (vcera som si tam nevsimol tuto volnu koncovku), original to bolo napriamo (konektor v kruzku na fotke) preto asi neslo ovladanie na volante, kable su presne rovnake (acc, illumi)
teoreticky by to malo ist, dam vediet. Kameru chcem tiez dat, ta pojde na priamo cez cinch do radia.
teoreticky by to malo ist, dam vediet. Kameru chcem tiez dat, ta pojde na priamo cez cinch do radia.
je: Ford Focus lll kombi 1,6 TDCi 70 kw (11/2011)
bol: Ford Focus ll kombi 1,6 16V 74 kw (9/2009)
bol: Ford Focus l kombi 1,6 16V 74 kw (6/2001)
- ScorpionSX
- Zkušený
Ok, teraz takto by to malo fungovat korektne. Pojde aj kamera automaticky a ovladanie pod volantom by malo tiez.
Jediny problem by mohol nastat so spustanim radia s klucom v prvej polohe. Ja som to tak mal ked bol pripojeny CAN-BUS. Zalezi sice na modeli, ale tato situacia by mohla nastat.
Vyskusaj a uvidis. Ak by bol problem, tak to vyriesime potom.
Jediny problem by mohol nastat so spustanim radia s klucom v prvej polohe. Ja som to tak mal ked bol pripojeny CAN-BUS. Zalezi sice na modeli, ale tato situacia by mohla nastat.
Vyskusaj a uvidis. Ak by bol problem, tak to vyriesime potom.
- Blackhawk
- Test driver
Zhodou okolnosti aj mne dnes prislo a taktiez som narazil na problem. Nveiem ake by malo byt spravne chovanie radia, ale predpokladam, ze po vytiahnutoi kluca sa vypne. U mna je ten problem, ze mam keyless startovanie tlacitkom a radio sa nevypne. Horsie je, ze nejde ani zamknut auto, tlacitko kompletne nereaguje. Reagovat zacne az ked odpojim canbus od auta. Stretli ste sa s tym niekto?
- ScorpionSX
- Zkušený
Nie úplne takto lebo nemám keyless, ale hej. Nevypínalo sa mi rádio lebo som mal zapojené napájanie aj do CAN-BUS aj napriamo cez kabeláž (na mojom rádiu to tak ide). Keď som jedno z toho odpojil, tak všetko ide ako má.
Bohužial asi keyless je nad sily čínskeho CAN-BUSu...môžeš skúsiť vo factory settings nastaviť profil auta na nejaký iný Ford (napr. Mondeo) a uvidíš či to pomôže...
Ale v tomto prípade asi najlepšie kontaktovať predajcu, alebo sa uspokojiť bez CAN-BUSu...(ktorý reálne vo Focuse okrem kamery asi až také extra využitie nemá...)
Bohužial asi keyless je nad sily čínskeho CAN-BUSu...môžeš skúsiť vo factory settings nastaviť profil auta na nejaký iný Ford (napr. Mondeo) a uvidíš či to pomôže...
Ale v tomto prípade asi najlepšie kontaktovať predajcu, alebo sa uspokojiť bez CAN-BUSu...(ktorý reálne vo Focuse okrem kamery asi až také extra využitie nemá...)
-
- Nováček
Mám také startování tlačítkem a takového problémy jsem neměl. Ale mám jiné auto i rádio.
- Blackhawk
- Test driver
Predajcovi som uz napisal, uvidime ci pride s nejakym risenim. Stare wince radio s tymto problem nemalo. Slusal som aj CANBUS zo stareho radia, ale to iste. Skusim este zapojit bez CANBUSu.
- lucky.jack
- Test driver
Pořád přemýšlím nad nějakým číňanem 2dinem, ale jak to pozoruju tak se na to asi vykvajznu...
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- sakalnr
- Nováček
Takze dnes som zapojil tu druhu moznost a ani tak nejde ovladanie na volante, je to len napajanie a osvetlenie. Asi ten oranzovy key2 5v bude ovladanie ale to do can bus nenarvem. Kaslem na to, budem ovladat na radiu. Jak som sa s tym hrajkal tak sa mi podarilo vyslahat bateriu
takze na dnes stacilo

je: Ford Focus lll kombi 1,6 TDCi 70 kw (11/2011)
- Blackhawk
- Test driver
Ja som skusil zapojit radio bez CANBUS-u, vsetko funguje, aj vypinanie, az na cuvaciu kameru, co je pre mna dost dolezita vec. Uvidime ci sa nenajde nejake riesenie.
- ScorpionSX
- Zkušený
@Blackhawk:
potrebujes nieco taketo a problem s kamerou je vyrieseny (kabel vlavo hore na obrazku):

- cervene konce zapojis z jednej strany na signal spiatocky a z druhej na "camera-in" na tvojom radiu.
Resp. potrebujes proste priviest na camera-in kabel na radiu akykolvek 12V signal o tom ze je zaradena spiatocka. Neviem ci je toto mozne zobrat aj niekde v okoli radiacej paky - je to mozne. Potom by si bol ukrateny toho kablovania skrz cele auto.
@sakalnr:
Takze toto je ten horsi pripad, ale nevesaj hlavu. Nechaj to uplne bez CAN-BUS a zapoj to nasledovne:
KEY2 zapoj na povodnej radio kabelazi na pin B6 podla nasledovneho nakresu:

Normalne nejakou rychlospojkou alebo niecim takym, nemusis to viest priamo do konektora.
Ak by ti odital uz kabel do radia isiel, tak ten je zly a auto posiela ovladacie signaly inym sposobom. Normalne ho len cvakni niekde v polovici a ten KEY2 nan kludne napoj - pripajkuj, rychlospojkou, nejak tak...elektrikar to spravi profesionalne.
Pre kameru ti potom plati to iste co som napisal vyssie. Nie je to nic zlozite, zakablovat to budes musiet tak ci tak a pripajat niekde v kufri kamerku na signal spiatocky tiez.
potrebujes nieco taketo a problem s kamerou je vyrieseny (kabel vlavo hore na obrazku):

- cervene konce zapojis z jednej strany na signal spiatocky a z druhej na "camera-in" na tvojom radiu.
Resp. potrebujes proste priviest na camera-in kabel na radiu akykolvek 12V signal o tom ze je zaradena spiatocka. Neviem ci je toto mozne zobrat aj niekde v okoli radiacej paky - je to mozne. Potom by si bol ukrateny toho kablovania skrz cele auto.
@sakalnr:
Takze toto je ten horsi pripad, ale nevesaj hlavu. Nechaj to uplne bez CAN-BUS a zapoj to nasledovne:
KEY2 zapoj na povodnej radio kabelazi na pin B6 podla nasledovneho nakresu:

Normalne nejakou rychlospojkou alebo niecim takym, nemusis to viest priamo do konektora.
Ak by ti odital uz kabel do radia isiel, tak ten je zly a auto posiela ovladacie signaly inym sposobom. Normalne ho len cvakni niekde v polovici a ten KEY2 nan kludne napoj - pripajkuj, rychlospojkou, nejak tak...elektrikar to spravi profesionalne.
Pre kameru ti potom plati to iste co som napisal vyssie. Nie je to nic zlozite, zakablovat to budes musiet tak ci tak a pripajat niekde v kufri kamerku na signal spiatocky tiez.
- Blackhawk
- Test driver
Ten kabel urcite mam, kedze mi s radiom prisla aj kamera, a myslim, ze aj k sucasnej kamere co mam v aute bol ten kabel. Cize pokial to chapem dobre, kabel CAmera-IN z radia treba napojit na 12V, ktory sa spina iba ked sa zaradi spiatocka. Tu by mohol pomoct Zaqik kde take nieco v aute najst.ScorpionSX píše:@Blackhawk:
...
- ScorpionSX
- Zkušený
Presne tak ako pises...raz som po tom aj patral, ale nakoniec som sa na to vykaslal a neviem kde taky kabel v interieri je...ale ZaQik hadam bude vediet 

- ZaQik
- Admin
CAN BUS - problem bude v keylessu ... je mozne, ze dodana "kouzelna" krabicka je pro mondeo poFL, ktere ma na sbernici vic stavovych informaci nez FF2
napajeni zpatecky - pin 1 na velkem oranzovem konektoru na GEMu
napajeni zpatecky - pin 1 na velkem oranzovem konektoru na GEMu
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- ZaQik
- Admin
co si od nej slibujes / ocekavas ?lucky.jack píše:Pořád přemýšlím nad nějakým číňanem 2dinem, ale jak to pozoruju tak se na to asi vykvajznu...
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
- Blackhawk
- Test driver
To s CANBUS-om ma napadlo ako prve a preto som hned skusal povodny CANBUS, ktory som mal so starym radiom a ktory fungoval tak ako ma. Ale ten robil to iste.
Kazdopadne dakujem, skusime to napojit napriamo.
Inak radio oproti predchadzajucemu WinCE, asi neporovnatelne lepsie, lepsi zvuk, lepsi prijem, viac moznosti, rychlejsie, ...
Kazdopadne dakujem, skusime to napojit napriamo.
Inak radio oproti predchadzajucemu WinCE, asi neporovnatelne lepsie, lepsi zvuk, lepsi prijem, viac moznosti, rychlejsie, ...