Světla pro denní svícení info na 1. strane

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
fisity
Nováček
Nováček

Re: Světla pro denní svícení info na 1. strane

Příspěvek od fisity » 13.04.2016 14:00

ScorpionSX: To jsem právě udělal (viz příspěvky výše). Ale Mám jen připravenou patici pro pojistku 110. Patice pro pojistky 113 a 135 v GEMu nemám. Proto řeším, zda existuje způsob, jak doplnit GEM chybějícími paticemi, případně zda bude vše fungovat když seženu GEM osazený potřebnými paticemi. Nechce se mi ho jen tak na pokus kupovat.
Světelný senzor je funkční a zapojený z výroby. Stejně tak pojistková skříň je originální.

C-Maxis: Máš výhodu, že máš c-maxe před faceliftem. Ty měli skoro všechny GEM osazen potřebnými paticemi - právě pro to relátko, jak zmiňuješ, a potřebné pojistky.

ScorpionSX
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od ScorpionSX » 13.04.2016 14:42

Myslím že len také jednoduché ako "zobrať piny a napájkovať ich na GEM" to nebude :(

Keby si kupoval aj nový, tak nemusíš ani tak naslepo kupovať, stačí si zistiť aké funkcie používa tvoje auto - napr. vyhrievanie čelného skla, alarm, senzor a pod. a podla toho kúpiť GEM. Väčšina bazárových predajcov je schopná zistiť osadenie poistkami, resp. pinmy a podla toho môžeš kúpiť.

Ak by si ale vôbec nechcel meniť GEM, ani dopĺňať ďalšie svetlá na auto, tak je ešte možnosť použitia dialkových svetiel so zníženou intenzitou - vyžaduje to síce doplnenie ďalšej "krabičky" niekam ku svetlám, ale už z tohto pohladu to vyzerá ako najmenej "bolestivý" zásah. A účel to plniť bude - funkcia dialkových ostáva zachovaná, pri zapnutí stretávačiek sa denné vypnú...
:arrow: Roman_Ko211
Ford Focus MK2 2005 1.8TDCi - GALLERY

fisity
Nováček
Nováček

Příspěvek od fisity » 13.04.2016 15:04

Jo, to je jasné.

Já se jen obávám toho, že koupím GEM, který bude umět vše, co ten, který tam dosud byl a navíc bude umět to denní svícení (a třeba i další věci, které se mohou dodělat do budoucna). Ale co když není v autě příslušná kabeláž? Budu mít osazený GEM ale stejně nic nerozchodím bez dodělání kabeláže.

Mé druhé auto, Opel Vectra, má kabeláž připravenou na všechno. Do faceliftu v 98. prostě byla kabeláž jednotná podle stupně výbavy. Co se dalo naspecifikovat v dané výbavě, tak na to je tam kabeláž. Tam mám 100% jistotu, že když například dokoupím relé denního svícení bude kam připojit. (To sem ale nepatří :D)

U Fordu jsem nově, takže se učím. Ale zatím jsem se setkal s tím, že co auto, to jiná kabeláž, to jiný GEM. Prostě se to nedá říct obecně. Proto bych potřebovat vědět, jaké piny na C konektorech GEMu obsluhují co, abych si konektor rozpojil a podíval se, zda potřebnou kabeláž mám přivedenou ke GEMu.

Tlumená dálková světla... Vím, znám. Ale. 1) STK už se naučily, že tímto způsobem to mají řešená auta WW-AUDI-ŠKODA-SEAT. Ostatní vyjímečně. 2) Nelíbí se mi to designově. A to je hlavní důvod, proč to nechci. Obecně se rád přikláním k originálním řešením výrobců (když nejde o vyloženou blbost nebo špatně fungující součást).

ScorpionSX
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od ScorpionSX » 13.04.2016 15:28

Dizajnový dôvod chápem...preto som to zavrhol aj ja - Focus II pred FL má dialkové pri maske a vyzerá to čudne...

Ale nemylsím si že na STK by to bol problém, ak má krabička schválenie pre predaj/používanie...a prinajhoršom by si to len vypojil pred kontrolou.

Čo sa týka toho GEMu, tak Ford to má skutočne všelijako...a mám pocit, že po-FL modely C-Maxu, Focusu II a novších od tejto generácie to majú asi najhoršie. Tam ozaj ak si to nemal k navolenej výbave, tak si to nedorobíš. Česť výnimkám.

Ale, ak by si GEM vymenil, tak dorobenie kabeláže je už asi najmenej. áno, konektory bývajú problém zohnať, ale ak by sa jednalo len o doplnenie nového pinu do existujúceho konektoru, tak to nie je nič, s čím by si elektrikár nevedel poradiť (ak si na to ty netrúfaš napr.). Horšia situácia je práve ak nemáš piny na GEMe, neviem ako na ten lisovaný viacvrstvový plošák dorobíš piny...a k tomu celú "sieť" komunikácie s príslušným čipom...
:arrow: Roman_Ko211
Ford Focus MK2 2005 1.8TDCi - GALLERY

fisity
Nováček
Nováček

Příspěvek od fisity » 13.04.2016 15:35

Potřebný GEM už mám vyhlídlý za 500,-
To jsem ochotný do toho investovat.

Pořád ale nevím, zda je ke GEMu přivedena potřebná kabeláž.

Její dodělání je problém, když nevím, co kam vede. Nemám k dispozici schémata. Dodělat pár PINů není problém. Problém je vědět, co kam vede. Jak se co rozebírá. Kudy vedou svazky... C-Maxe jsem zatím měl nejvíc rozebraného když jsem měnil žárovku :D

Adow
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Adow » 13.04.2016 16:03

fisity píše:Ahoj,
zkoušel už někdo zprovoznit originální denní svícení na C-Maxovi (nebo na Focusu ii) po faceliftu, když v pojistkové skříni NENÍ patice R15 osazena?
Líbí se mi svícení sníženou intenzitou světla vpředu.
Vzhledem k tomu, že polohu AUTO nevyužiju (za dne nesvítí automaticky nic), tak jsem přemýšlel, zda by se z polohy AUTO dalo udělat trvalé svícení pro den se snížením světelným výkonem, a když by se setmělo, tak bych si ručně přepnul na plné osvětlení celého auta. Leč nemám schémata, takže další postup je nemožný. :(
Mohl bych ti nabídnout GEM včetně toho relata. Ale jednodušší je otevřít ten senzor a přelepit třeba izolačkou snímače na světlo. Pak na polohu AUTO svítí vše a pořád (ve II. poloze klíčku). Ostatní polohy přepínače fungují jako předtím. Je tu návod, ale teď nemám čas ho hledat :oops:

fisity
Nováček
Nováček

Příspěvek od fisity » 13.04.2016 16:17

Ahoj.

Vím, taky možnost. Ale kvůli životnosti žárovek a lamp se mi líbí svícení jen vpředu, a to sníženou intenzitou. Prostě bych to rád rozchodil tak, jak to má ideálně být :)

Pošli mi prosím zprávu nebo mail, jakou by sis představoval cenu.

Relátko mám, sháním jen GEM.

Nicméně zatím ho 100% brát nebudu. Chci vyřešit, zda má cenu ho vůbec měnit.

Nevíš, jak zjistit, že jsou ke GEMu nataženy potřebné kabely?

Adow
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Adow » 13.04.2016 19:16

Pokud mas nabídku za 500, tak to kup - já to pod cenou prodávat nebudu, nepotřebuju se toho zbavit ;)
Na dráty se podívej do schémat, jsou tu v návodech... :arrow: http://navody.ford-focus.cz/Ford_Focus_ ... a_2009.pdf

jiriloubal
Nováček
Nováček

Příspěvek od jiriloubal » 16.04.2016 21:56

Zdarec poradi mi někdo jaká světla denního svícení použít na jedničkovýho Focuse? kam je umístnit aby to bylo podle předpisů a dodržel rozteč 60 cm?

enjoy
Test driver
Test driver

Příspěvek od enjoy » 16.04.2016 22:03

Nejenom že musíš dodržet rozteč 60cm, ale také nejdále 40cm od kraje vozidla. Vychází z toho asi jedině místo mlhovek. A tam zase musíš dodržet minimálně 25cm od země.
http://www.led-autozarovky.cz/fotky1000 ... L-10-1.jpg
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi

jiriloubal
Nováček
Nováček

Příspěvek od jiriloubal » 16.04.2016 22:16

jj to je mi jasný proto abych je mohl dát do mřížky mezi mlhovkama bych potřeval 10 cm dlouhé světla DS nebo se naskýtá varianta proužků mezi hlavní světlomet a nárazník dělá se něco co je homologované?

lucky.jack
Test driver
Test driver

Příspěvek od lucky.jack » 17.04.2016 08:19

Na první straně máš několik ukázek provedení montáže :nixw:.
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 poníků

>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm

vitr73
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitr73 » 17.04.2016 16:06

pokud by jsi dal kulate ta vyjdou predpisive do spodni mrizky chladice tesne vedle mlhovek... ty uzke dlouhe nevyjdou....ja je teda na aute mam a vysli od sebe 55 cm...na technicke to ale nikdo neresil s metrem v ruce...ale zalezi na jak aktivniho narazis nooo.... :bebng:
Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...

Jakub.N
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jakub.N » 17.04.2016 19:33

Ahoj, mám originální DRL na mk4 po FL. Zjistil jsem, že levé DRL nesvítí při sepnutých hlavních světlech, nebo při rozsvícení parkovaček, jako obrysové světlo (svítí jen pravé). Ve dne obě DRL svítí na plný výkon naprosto v pořádku. Našel jsem někde radu, že by pomohlo odpojení baterie (prý by mohl být nějak zmatený GEMmodul). Bohužel to můj problém nevyřešilo. Nevíte někdo náhodou co by s tím mohlo být? Díky
Ford Mondeo 2011, 2.2 TDCi Titanium

FLA
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od FLA » 17.04.2016 19:37

skontroluj kabelaz a konektory
ObrázekKuga 2.0 Tdci AWD Spirit X
predtým:
C-Max 1.6 85kW TDCi Titanium X
Focus Combi Ghia 2007 1.6L Duratec-16V Ti-VCT
Focus Combi Trend '99 1.8TDdi

Odpovědět