Ahoj, snad nebyl můj dotaz a prosba o radu moc drzá, když nikdo nereaguje...lude píše:Zdravím majitele a fanoušky Fordů
Už nějakou dobu pokukuji po náhradě mého současného auta Citroen Xsara kombi 1.4 r.1999, na kterém se samozřejmě za ta léta provozu začínají objevovat drobnější i vážnější komplikace a začínám do něho investovat víc než bych chtěl.
Chci určitě zase kombi kvůli praktičnosti, benzín kvůli mému nájezdu cca 10-12tis./rok a zmenšení pravděpodobnosti vyšších nákladů za poruchy u ojetého auta, rok min.2006 a rád si dopřeju už i nějakou trochu lepší výbavu (Xsara je v úplném základu). Na nákup auta počítám s cenou cca 120-130tis. + nutné prvotní náklady. Další obměnu předpokládam nejdříve za dalších 6-7 let.
Po vyfiltrování nabídek a vynechání AAA a podobných, od kterých auto odmítám kupovat, jsem zjistil že nabídka je dost omezená.
Nejprve jsem pokukoval po Peugeotu 307 (308), ale názory jsou docela rozporuplný (ponechme debatu o nespolehlivosti franc.vozů, každá značka má své zastánce a odpůrce) a v nabídce jich moc není.
Dost často jsem ale narazil v diskusích na doporučovaný Focus II 1.6 74kW a musim říct, že po tom, co jsem o něm poměrně dost přečetl (i zde na foru), stal se zatím mým favoritem.
Našel jsem nabídku bazaru auta-na-miru.cz, kde se mi nabídka i způsob prezentace zdá celkem solidní. Někdo tady psal ne úplně pozitivní recenzi na tenhle bazar, ale našel jsem i několik velmi dobrých. Osobně si myslim, že u podobného menšího bazaru nemůže být v jejich zájmu prodávat vraky a pokazit si pověst, ale kdo ví. Každopádně jsem ke všem cizím prodejcům (a někdy i mechanikům) nedůvěřivej, takže si necham poradit. Proto jsem zde. Nemáte někdo třeba čerstvější zkušenost s tímto bazarem?
Nabídka: http://auto-na-miru.cz/autobazar/?type= ... erie=kombi
Určitě se majiteli chystám zavolat a jet se na místo podívat. Mam i domluveného známého mechanika s diagnostikou a pokud si na místě něco vyberu a majitel bude souhlasit, rád bych zajel na nedalekou STK na informativní prohlídku. Zatím bych ale potřeboval trochu probrat nabídku tohoto bazaru, Focusů má docela dost. Prohlížel jsem auto po autě v mém cenovém rozpětí i porovnával údaje v inzerátech s údaji na Fordzoně.
Chtěl bych požádat Vás majitele i odborníky, na co se zaměřit a které auto třeba úplně vyškrtnout. Budu vděčnej za každou radu. Díky moc
Opravdu nemáte někdo nějakou čerstvou informaci a zkušenost s uvedeným prodejcem?
Díky moc