Za tu cenu dostaneš auto, který vypadá skoro jako nový. To je IMHO mnohem důležitější než nějaká výbava.
Palubák - ukazuje spotřebu a dojezd. Dá se bez toho žít? Dá. Kolik to žere si vypočítáš podle tankování, jak daleko to dojede, to taky budeš vědět.
Automatická klima - tak bys mačkal čudlíky místo kroutil kroutítkama. Ano, automatická klima udržuje v autě nastavenou teplotu, ale žil jsem s obyčejnou klimou a to hlavní uměla, ve vedru to ochlazovalo vzduch v autě a jak moc, to jsem si nastavil podle potřeby.
4 okna v elektrice oceněj jenom lidi vzadu. Pravda, teď v Mazdě můžu ostatní okna zamknout, protože děti vzadu jak viděj nějaký čudlíky, tak to musej mačkat a otvírat okna. Tak jsem to zamk a maj smolíka

Ve focusu byly vzadu kličky, takže je otvírání oken zas tak moc nebavilo.
Vyhřívaný čelní sklo jsem ve focusu měl, bylo to bezva, v Mazdě to nemám, tak uvidím, jak bez toho přežiju. Už jsem si koupil lepší škrabku
Nastavitelný cyklovač stěračů, no ve focusu nebyl, v Mazdě ho mám. Že by to byl takovej rozdíl, no zatim mi to ani nepřijde.
Přední mlhovky? Měl jsem je kdysi ve favoritu a ani tam jsem je nepoužil. Hoděj se snad jen do hustý mlhy, taková zas tak často nebývá. (V mazdě mám místo mlhovek světla pro denní svícení.)
Loketku jsem zažil kdysi v jedničkový oktávce, kde mi spíš vadila, naštěstí se nechala celá zvednout; ve focusu jsem ji neměl, v mazdě ji mám. Přínos je, že je v ní úložnej prostor, ale myslím, že bych se bez ní klidně obešel.
A většina těch věcí (kromě automatický klimy) se dá relativně snadno do auta dodělat.
Spíš než absence nějaký výbavy, mě na focusu sralo, že jsem musel vyměnit motor, 2x komplet výfuk, že to žralo olej a začínalo reznout.
(Ty ostřiky světel bude nějakej tunning nebo příplatková výbava, myslím, že to šlo na přání objednat i do favorita. U xenonů je to povinný.)