ahoj mam na vas otazku, pre niekoho sa bude zdat na prvy pohlad zvlastna, ale chceli by sme si priviest nove auto zo Slovenska
ako počítame tak počítame nove auto je o cca.20tis lacnejsie nez tu v CR a mame tam velmi dobre vztahy s dealerom, takze nam zozenie co chceme..
takze:neviete aka je cela procedura, zlegalizovat nove auto tu?
teraz neviem kde som čítal, že to niekto tak urobil, že mu dealer pripravil auto na prevozky a tam ho zaplatil bez dane a tu ju zaplatil..
ale otazka..kde presne?finančak, ake su pripadne dalšie poplatky..
urobil ste to tak niekto?
dovoz auta zo Slovenska
-
- Test driver
- Forfoc
- Pokročilý
Já jsem kupoval nové auto na Slovensku a i jsem zde někde popisoval jaký je postup při dovozu NOVÉHO AUTA do ČR. Odkaz jsem ale nenašel, takže to zopakuji. Auto jsem kupoval před rokem a půl v Bratislavě u Ford Summit Motors. Vše jsem dojednával po telefonu, vybral jsem si model, barvu, výbavu . Dohodli jsme si termín ,kdy bude auto na prodejně a kdy si pro něj přijedu. Prodejce zajistil převozní značky a já jsem si v ČR ještě před koupí zaplatil zákonné pojištění na základě kopie TP (kopii mi poslali na mail). Auto jsem platil v hotovosti.
Takže jsem přijel k Fordovi, auto bylo připravené a s prodavačem jsem ho skoukl a vyzkoušel resp. seznámil jsem se s jeho funkcemi. Poté jsem s prodavačem sjel do banky, kde jsem složil peníze na jejich účet. Pak jsme se vrátily do autosalónu, kde jsem dostal veškeré doklady k autu a zároveň jsme jeli auto ještě vyzkoušet a při tom mi prodejce ukázal cestu z Bratislavy na Brno, abych zbytečně nebloudil. Cena za auto, kterou jsem platil, byla bez DPH.
Po příjezdu do ČR jsem zašel na finanční úřad, kde si se mnou moc nevěděli rady, přístup byl značně amatérský a vše jsem si musel najít a udělat sám. Myslím tím najít správný formulář, zjistit správný převodní kurz z data kdy mi bylo auto prodáno a i vypočítat správnou sumu DPH. Po zaplacení jsem čekal asi 3 dny než mi FU vystavil doklad pro dopravní úřad. Na dopravním úřadu jsem předložil TP, doklad o zaplacení DPH, kupní smlouvu a zákonné pojištění a během hodiny jsem měl českou RZ. Poplatek byl myslím 200,-Kč.
Takže jsem přijel k Fordovi, auto bylo připravené a s prodavačem jsem ho skoukl a vyzkoušel resp. seznámil jsem se s jeho funkcemi. Poté jsem s prodavačem sjel do banky, kde jsem složil peníze na jejich účet. Pak jsme se vrátily do autosalónu, kde jsem dostal veškeré doklady k autu a zároveň jsme jeli auto ještě vyzkoušet a při tom mi prodejce ukázal cestu z Bratislavy na Brno, abych zbytečně nebloudil. Cena za auto, kterou jsem platil, byla bez DPH.
Po příjezdu do ČR jsem zašel na finanční úřad, kde si se mnou moc nevěděli rady, přístup byl značně amatérský a vše jsem si musel najít a udělat sám. Myslím tím najít správný formulář, zjistit správný převodní kurz z data kdy mi bylo auto prodáno a i vypočítat správnou sumu DPH. Po zaplacení jsem čekal asi 3 dny než mi FU vystavil doklad pro dopravní úřad. Na dopravním úřadu jsem předložil TP, doklad o zaplacení DPH, kupní smlouvu a zákonné pojištění a během hodiny jsem měl českou RZ. Poplatek byl myslím 200,-Kč.
-
- Test driver
- Forfoc
- Pokročilý
Na finančáku na to byl extra formulář, který po vyplnění zůstal na úřadě, ale hledal jsem na netu a zde je ten formulář: http://cds.mfcr.cz/sys/cds/scripts/tisk ... 5527_1.pdfchmelko píše:Forfoc:obrovka vdaka, viem, že to niekto písal, takže si to bol ty![]()
a tiež som to nenašiel...
vieš mi prosím opisat,alebo poslat tie formulare na finančáku?
takže v podstate naj problemyx ocakavat na financaku hej?
kolko si usetril? nam to na suzuki swift vychadza uspora cca.30tis
V době koupě se v ČR prodával můj Focus za 429 000,-Kč bez metalízy(13900),tempomatu (včetně 4 paprskového volantu obšitého kůží a opožděného vypínání světlometů za 12 000,-) Al disků(24000), bezpečnostního brzdového asistentu EBA 3900,- ,SLG4 - centrálního dvojité zamykání s dálkovým ovládáním, obvodový alarm, zpožděné vypínání světlometů 11000,-,Palubního počítače 12000,- a ještě pár dalších doplňků, no a mě tehdá vyšel s výbavou, kterou popisuju na 415 000,-Kč.
Naposledy upravil(a) Forfoc dne 20.08.2007 11:20, celkem upraveno 4 x.