Demontaz vyfukovych svodu u 1.8 SCi

Odpovědět
Pavel_t
Nováček
Nováček

Demontaz vyfukovych svodu u 1.8 SCi

Příspěvek od Pavel_t » 03.06.2015 22:24

Zdravim, mam SCi a taky mi praskl svar spojujici vyfukove parozi s trubkou pro EGR a podle dnesniho zvuku uz asi trubka upadla uplne... Mam na vyber bud servis kde nevim kdo to bude svaret nebo si to rozebrat a dat to znamemu u ktereho vim, ze ten svar to auto prezije. Protoze parozi je nerezove a to ne kazdy umi svaret tak jsem zvolil variantu svepomoc. Nova tesneni mam a na prvni pohled tusim jak to rozebrat ale taky je videt, ze to bude docela vopruz.
Nerozebiral jste to uz nekdo a nemate nejake tipy pro co nejjednodussi demontaz a montaz? Google mi ani cesky ani anglicky moc neporadil. Predem diky. Tak jako tak az bude hotovo tak poreferuju jak to dopadlo :)
Mondeo kombi, 1.8 SCi, 9/2004

zeli
Zkušený
Zkušený

Re: Demontaz vyfukovych svodu u 1.8 SCi

Příspěvek od zeli » 22.06.2015 11:18

Autorizak to nekolika lidem vcetne me vyresil za 2k a nejake drobne. Mozna lepsi nez se s tim crcat sam a spalis u toho more casu, nervu a nejaky material si to taky vezme. Jinak asi odsroubovat svody a vlnovec je pres prirubu, takze tam rozpojit a modlit se aby neruply stefty. Mozna, ze to ten servis zvladne i na aute, protoze se mi nezda, ze by mi tenkrat sundavali vyfuk.
Urcite to umi Ford Maier Praha, zkus si tam zavolat, co ti k tomu reknou. Jestli do toho pujdes sam, tak hodne stesti :)
je: Ford Mondeo kombi, 2.5 V6, 2004, zlata metaliza
byl: Ford Mondeo kombi, 1.8 SCi, 2004, modra ink metaliza

Pavel_t
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pavel_t » 03.07.2015 00:48

zeli píše:Autorizak to nekolika lidem vcetne me vyresil za 2k a nejake drobne...
Diky. Nakonec jsem sebral odvahu (uz jsem toho letos na tom aute delal dost, od lozisek kol po klimatizaci) a svepomoci me to stalo cca 350kc za tesneni (hlava + potrubi), necelou hodinu na demontaz a tak pulhodka na montaz. Svar byl zadarmo, jde o souseda takze se vyrovnavame jinak. Stefty a matice na hlave jsou nerez, vsechny dalsi matice jsou mosaz a povolit to slo vsechno celkem dobre. Vopruz je spise to, ze jsou potreba sice jen klice c. 8, 10, 13 15, neco kolem 20 na lambdy a E8 (na stefty, ale to jsem nepotreboval) ale v ruznem provedeni a delkach. Takze jen s obyc gola sadou bych se do toho nepoustel.
Jinak neni to nic extra narocneho, pokud se do toho nekdo dalsi bude chtit pustit a bude mit kde to svarit (jde o nerez a ten ne kazdy umi varit) tak zde je par rad. Dat si pozor na kabely od lambd a hlavne na hadice od chlazeni a paliva, ty jsou dost na rane. Spodni cast kryciho plechu jde ven ale musi se mirne deformovat (roztahnout), tato deformace jde pri montazi celkem snadno vratit ale chce to trochu sikovnosti pri nasazovani sroubku. Pripojka k EGR ventilu ma dve casti, doporucuji ten mezidil take demontovat. Samotne vyndani odpojenych svodu je trochu jak vyndat jezka z klece a podobne je to s nasazenim, stefty v hlavne ale nejsou potreba vyndavat. Doporucuji z demontovanych svodu pred svarenim demontovat i lambdy, jdou docela drahe. Da se to zvladnout i kdyz je auto jen zvednute na heveru (a podeprene!) ale jama by byla vyhodou.
zeli píše:modlit se aby neruply stefty
Ty nerupnou, jsou nerezove a tam hrozi vetsi sranda, ze se to kousne a tam uz nepomuze ani svecena voda. Pri zpetne montazi doporucuji mazat grafitem nebo necim specialne na nerez.
zeli píše:Mozna, ze to ten servis zvladne i na aute, protoze se mi nezda, ze by mi tenkrat sundavali vyfuk.
No po tom co jsem to videl v cem je problem tak bych to tomu, kdo by mi to chtel svarit na aute asi dost durazne rozmluvil. Je dobre to cele dokola znova svarit.

Jo a kdyz jsem pod auto vlezl tak jsem zjistil, ze pripojka k EGR byla jen cast problemu a tunning zvuk poslednich dni pridal hlavne vlnovec takze jsem ho menil taky...
Přílohy
P1150484_1.jpg
Mondeo kombi, 1.8 SCi, 9/2004

zeli
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od zeli » 07.07.2015 16:15

Kdo umi, ten umi a jeste prevelice usetri. Dobra prace a velmi uzitecny prispevek :palec_nahoru:
je: Ford Mondeo kombi, 2.5 V6, 2004, zlata metaliza
byl: Ford Mondeo kombi, 1.8 SCi, 2004, modra ink metaliza

Odpovědět

Zpět na „motor - mondeo mk3 benzín“