koupe FF3 poFL
- 321910336
- Zkušený
Re: koupe FF3 poFL
není v kombinaci s 1.5 pouze klasický automat? ten by teda měl podle mě řadit plynule a bez škubání, asi se jim ve fordu zase něco nepovedlo. na druhou stranu bude asi spolehlivější než dvouspojka 

- Stanley_vy
- Člen klubu
Měl jsem půjčenou 1,5 EB 110kW v Titánku a hlavně jsem od toho čekal takový ten wow efekt, že to prostě musím mít, který se ale nedostavil. A to jsem jsem se na FL po prvních fotkách hodně těšil. Řízení bylo maličko odtažitější než u dvojky a od motoru jsem si taky sliboval o trošku víc. ale třeba by se ještě rozjel, měl jen 2000 km.MIROMEN píše:Co přesně tě neoslovilo ?

- stanikg
- Pokročilý
Motor sa rozjel tak po 3500 km
JE- Focus MK3 FL 1.5 ecoboost Titanium X Deep blue Impact
Predane -focus r.v.2010 1.6 74 kw SHDA. farba chill
-
- Nováček
Ano, je to klasický hydrodynamický měnič. Předpokládal jsem, po zkušenostech z měničovými automaty v jiných autech, jemné řazení... Ale v Mondeu 2.0EB to až tak moc komfortní nebylo. Každé přeřazení bylo hodně znát, a to se jednalo o klidnou jízdu ve městě. Kickdown jsem zkusil asi 2x, a vždy nastalo poměrně dlouhé váhání, a potom zařazení s výrazným cuknutím. Je možné, že jinak se to chová s takto výkonným motorem, a jinak to bude s 1.5.321910336 píše:není v kombinaci s 1.5 pouze klasický automat? ten by teda měl podle mě řadit plynule a bez škubání, asi se jim ve fordu zase něco nepovedlo. na druhou stranu bude asi spolehlivější než dvouspojka
Ale zajíce v pytli se mi kupovat nechce...bez vyzkoušení předmětu koupě vyhodit třičtvrtě mega...???
U DSG byl kickdown také s mírným zpožděním, ale ne tolik. Co se týká spolehlivosti...je to podle mě spíš o štěstí na "nepáteční" kus

Je fakt, že jestli to při kickdownu cukne, je mi jedno... Pro mě je důležité, jak se chová při normální jízdě...
Jinak nechápu, proč Ford nenabízí na evropském trhu FF s kolenním airbagem pro řidiče, když v USA je standardem již pro předfaceliftované provedení...i kdyby to bylo za příplatek...
-
- Nováček
Ještě bych měl s dovolením dotaz.
Jaké máte zkušenosti s xenonama u FF III / FF II?
Je to výrazně lepší než halogeny? Má smysl za to připlácet?
Spolehlivost?
Jde mi pouze o svítivost, neřeším adaptivní funkce...
Díky moc,
P
Jaké máte zkušenosti s xenonama u FF III / FF II?
Je to výrazně lepší než halogeny? Má smysl za to připlácet?
Spolehlivost?
Jde mi pouze o svítivost, neřeším adaptivní funkce...
Díky moc,
P
- Miri
- Test driver
Určitě mohu doporučit, je to neskutečný rozdíl oproti halogenům. Natáčení, přisvětlování a přizpůsobování kuželu vzhledem k aktuální rychlosti je parádní a když v práci jedu starou dvojkovou Octavkou, tak mi přijde, že vůbec nesvítí. Jestli něco stojí za příplatek, tak jsou to bi-xenony i když 30k je dost.
Více asi u mne v galerii zde: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 7#p1038017
Více asi u mne v galerii zde: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 7#p1038017
- Anduril
- Test driver
Ja mam teda neadaptivni xenony (predFL) se statickymi prisvetlovacimi svetly a i tak je to super. Taky doporucuju. Navic s nima auto lepe vypada
Auto je 3.5roku stare a zatim vybojky drzi, zadny problem nebyl.

-
- Nováček
Nee, fůůj....Auris se mi teda vůbec nelíbí.....enjoy píše:Moje zkusenost s DSG je takova, ze razeni je citit a kickdown ma taky velmi pomaly. Ale je pravda, ze jsem DSG jezdil jen v Superbu 3.6 benzin a OIII RS s 280 konmi. Takze tam muze byt vsechno vic znat, nez u auta spolovcnim vykonem. Ale fakt jsem od DSG cekal neco jineho, po tech chvalospevech ze vsech stran. Prislo mi to jako kazdy jiny automat. Pravda, pri klidne jizde dobre, ale pri potrebe vykonu naprosto klasicky automat. Das podlahu, kraval, cekas, leti. Takhle nejak.
Jestli je ale automat u Fordu o poznani pomalejsi, tak asi fakt nebrat.
Napadlo me, Toyota Auris kombi ve vyberu nebyla? Ti umi variator nebo se pletu?

-
- Nováček
Rozhodnutí o výběru FF vs. Golf zatím nechávám uzrát...
Celkem velký argument pro Golf je kolenní airbag řidiče a zadní boční airbagy.
Vozím děti, takže toto je velké plus - chci jim dopřát maximální možnou bezpečnost (v této třídě aut)...
Ale uvidíme, který z těch dvou nakonec zvítězí...
Focus je hezčí.
Ještě mu nechávám měsíc šanci, kdyby byl příležitost zkusit ten automat...
Pokud ne, objednávám Golfa.
Celkem velký argument pro Golf je kolenní airbag řidiče a zadní boční airbagy.
Vozím děti, takže toto je velké plus - chci jim dopřát maximální možnou bezpečnost (v této třídě aut)...
Ale uvidíme, který z těch dvou nakonec zvítězí...

Focus je hezčí.
Ještě mu nechávám měsíc šanci, kdyby byl příležitost zkusit ten automat...
Pokud ne, objednávám Golfa.
- Stanley_vy
- Člen klubu
ad xenony: Mám ej na FFII. Srovnávat s halogeny nemůžu, protože i druhé FFII se kterým jsem najel pár tisíc km v noci má xenony, ale moc lidí, který sjem vezl se podivovali and tím, jak pěkně svítí. Spolehlivost je taková, že jsem na ně nemusel za čtyři roky a 100k km sáhnout (celkem 144k km).
-
- Nováček
Ještě mi stále vrtá hlavou adaptivní tempomat.
Jezdím z 90% po okreskách, občas zavítám na "krajské" silnice, tak 2x do roka dálnice...
Takže si myslím, že bych ho asi nevyužil...Místo toho bych tam dal pádla řazení na volant.
Navigaci jsem taky zavrhl, páč 40t Kč je dost, když to reálně využiju tak 10x v roce.
Barvu jsme nakonec zvolili červenou Race. Autu opravdu sluší, a je hodně výrazná...
Jezdím z 90% po okreskách, občas zavítám na "krajské" silnice, tak 2x do roka dálnice...
Takže si myslím, že bych ho asi nevyužil...Místo toho bych tam dal pádla řazení na volant.
Navigaci jsem taky zavrhl, páč 40t Kč je dost, když to reálně využiju tak 10x v roce.
Barvu jsme nakonec zvolili červenou Race. Autu opravdu sluší, a je hodně výrazná...
- stanikg
- Pokročilý
Urdcite radsej padla ako adaptivny tempomat
JE- Focus MK3 FL 1.5 ecoboost Titanium X Deep blue Impact
- Anduril
- Test driver
Tak mne teda prijde lepsi ten tempomat, ale to zalezi, kde jezdis.
Cervena je dobra
Cervena je dobra

- MIROMEN
- Junior
Ja to mam s tempomatem stejně. Da se řict že bych dokazal bez něj žit uplně.Pavel77 píše:Ještě mi stále vrtá hlavou adaptivní tempomat.
Navigaci tu bych snad nechtěl ani zadarmo , jsem zvykli na Navigon ktery mam v telefoně a jsem s nim maximalně spokojeny.
Barvu jsem měl taky puvodně červenou Race ale prodejce mi dal na barvu ještě slevu tak jsem šel nakonec do metalizy knk fordi modra.
Co se xenonu tyče tak jsem je chtěl taky ale davat za ně 27tkč se mi opravdu nechtělo. U součastneho Golfa mam Osram NB Unlimited k tomu jsem nechal přizvednout světla protože u VW nevim z jakych duvodu nastavovali světla niže a v pohodě se s tim da žit. Před touto změnou to ale byla opravdu slabota. Co je mi alespoň trochu utěchou tak to že u Focuse FL Titanium paradoxně lepe a to i v reale vypadaji obyčejne halogeny ktere maji černe oramovani. Xenony maji hlinikove oramovani z verze Trend.
FOCUS 3 FL Titanium 1.5EB
- Miri
- Test driver
Pavel77: jo, to zní rozumně. Ta barva bude bomba - tedy pokud bude Focus.