ja som nehovoril o specifickych aplikaciach typu letovy provoz, rozne ovladanie systemov a podobne.
hovoril som o "beznom" business, kde proste firmy prevadzkuju x pc stanic s win, pretoze je to jednoduchsie na prevadzku (kludne si za to dosad to, ze je to zotrvacnost pri pouzivani win).
ved o to ide, microsoft uci uz od deti (a prave preto im nejak extra nevadi warez windows) na windows a ti to potom prenesu dalej, do korporatov napriklad a tam sa frci na platenych windows licenciach.
nemam nic proti linux
a jaka ovce? to je zase pekna paranoia ludi, ktori sa neposunuli dalej od geek casov zo strednej/vysokej skoly, ale stale riesia co je lepsie: windows/linux, metal/depeche, android/win/ios a pod
to si vazne myslis, ze zivot stoji a pada na tom, ze si niekto precita tvoj mail/informacie o ucte? ak by o to mal niekto naozaj zaujem, tak si to zisti velmi rychlo aj keby si bol neviem ako zabezpeceny
ved ti nikto nebrani doma/vo vlastnej firme pouzivat linux. ja osobne som ho parkrat skusal a vzdy som sa pekne vratil k win