když vás točí PC

Moderátor:Quickie
Odpovědět
vitr73
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: ked vas se*e PC

Příspěvek od vitr73 » 07.06.2015 19:35

to chces rict ze to za sebou neuklizi schvalne jo? 8O ...no tak az nekdo udela utilitu ze po zavreni jakehokoliv programu se pusti clean a opet to vycisti tak co s tim udelaji...zpoplatni a zlicencujou androida i uplne vsechny programy? ...no to bych updl teda z jejich postupu... zoufale mne to pripomina jeden nejrozsirenejsi OS .... :bebng: :bebng: ..ale to neresit..to je opravdu jen system jakztakz pouzitelny v telefonu....a pro nej byl taky kdysi napsan
Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...

vitr73
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitr73 » 07.06.2015 19:39

mimochodem film Shreck sami tvurci delali komplet na linuxu...zrejmne proto aby usetrili za licensovane widle. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 07.06.2015 20:05

Pozri si povolenia aplikacii, ktore ziadaju. Taky kalendar ziada pristup na mikrofon a fotak. Alebo nejaka hra na suborovy system, kontakty a polohu, a tak dalej.
Ber to tak, ze za aplikacie neplatis, ale predavas svoje sukromie.
A to je teda dovod, preco aplikacie maju stale na pozadi spustene procesy. Navyse, niektore to vyuzivaju aj na zobrazenie notifikacii. Napriklad hra sa ti pripomenie, ze nieco velmi dolezite sa udialo a surne ju musis ist hrat.

hunger
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od hunger » 07.06.2015 20:27

No je smutný že vítr žije v takových iluzích a myslí si že našel šalamounovo hovno, alias fedora :D

Jak ty Win8.1 nemám rád tak veškerý ovladače, včetně ovladače dedikovaný grafiky si naistalovaly samy... Antyvirus se aktualizuje sám, takže opravdu není nutný ho každý den ručně aktualizovat jak si myslíš...

Ad Android tam jseš úplně mimo, proč bych si stahoval nějakou appku aby mi ukončovala procesy na pozadí??? Jseš normální? V nastavení si můžeš vybrat kolik procesů na pozadí chceš 1/2/3/4 nebo žádnej, systém je nechává běžet aby ti fungovaly notifikace, jak řekl stahno, to že si stáhneš appky který tě maj za úkol sledovat a prostě běžej pořád je už jen tvůj problém....

Ale jak říká Stano každej systém má svůj smysl a použití a jen hlupák si může myslet že právě ten jeho je ten nejlepší a jedinej pro fšechny :roll: :roll: :roll:
Focus mk2 1.6 Zetec-S
Ford Mondeo MK3 1.8

vitr73
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitr73 » 07.06.2015 21:35

a presto jsem rad ze jsem "hlupak" a nasel jsem uz davno to "salamounovo houno" :D :D :D
jsem tomu fakt strasne rad... :palec_nahoru: -jen mne mrzi ze jsem na to prisel az pred 10 lety a ne driv...
tzn..ze je jeste doba kdy ma clovek na vyber co pouzije...hlavne nebyt poslusna ovecka na matrixu..nastav si v routeru logovani spojeni a po 3 dnech koukni kam ze to tvuj vlastni pocitac povida kdovi co....aniz bys to jen tusil...a tak to je se vsim...
:D :D :D mozna jsem paranoidni ale to neznamena ze po mne nekdo nejde :D :D :D

a o androidu se bavit nebudem...to je system pro telefony prez ktere nelezt treba ani na internetove bankovnictvi....uz je kvuli neznamym procesum co bezny BFU ani netusi :mrgreen: :mrgreen: ..a tech BFU je na milion uzivatelu 999000 ..zbytek aspon tusi co se deje...
..nehlede na to(coz asi ani mozna netusis) ze kdyz nepovolis vsechny procesy tak ani program na androidu nebezi....
..a jak pracuji antiviry na widlich ani moc ted uz nevim a ani mne to vubec nezajima....ja to uz leta nenainstaloval a nepouzil...a nehodlam s tim nijak zacinat a zatezovat pocitac zbytecnejma brzdama(ktere stejne nejsou 100 procentni)
Naposledy upravil(a) vitr73 dne 08.06.2015 12:00, celkem upraveno 2 x.

vitr73
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitr73 » 07.06.2015 21:57

..a o tom nastaveni povolenejch procesu na pozadi na androidu vubec nepis...at si nastavis i na rootnutem systemu co chces(klidne i zakazes vsechny na pozadi) tak po 2 hodinach koukni jak to tam je...a hle zase na "standartni" -coz je klidne i 150 procesu...nejdyl treba na tabletu(na vic zarizeni doma) to nastaveni vydrzi max do restartu-spis se to prestavi drive...tak o tomhle vubec neblabol kdyz to evidentne nevis jak to maji v systemu osetreny(aby to zjevne nastavit jinak neslo) a zjevne jsi to ani nikdy nezkousel nastavit jinak -soudim podle toho co jsi napsal... :bebng:

hunger
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od hunger » 07.06.2015 22:28

Bože... neříkal jsem o tobě že jsi hlupák protože používáš Fedoru, to že ti ten OS vyhovuje je dobře a já ti to přeju, kdybych nevyužíval 80% programý který na linuxu prostě nefungujou měl bych je taky, ale každej víc o potřebuje a podle toho ať si vybere...
Focus mk2 1.6 Zetec-S
Ford Mondeo MK3 1.8

vitr73
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitr73 » 08.06.2015 07:31

jasne ze jo...ja nejsem urazlivej neboj. :D :D
...kazdej sveho stesti strujcem..no nemam pravdu?
:D :D ..a Fedoru nema a nikdy jsem v podstate nebouzival...ja mam Debian a jeho derivaty protoze mne jejich balickovaci system vyhovuje lepe nez .RPM balicky Fedory(problemy stale se zavislostma)...to jen tak na okraj :D :D :D
..ale asi nejsem skalni ortodoxni linuxak kdyz vsude nechodim a nenavadim widlisty aby jiste presli na linux a urcite na nejake konkretni distro (ktere zrovna mam) :D :D :D tihle mne totiz stvou protoze ja osobne jsem jen rad ze je na linuxu jen tak malo domacich pc...radsi bych byl kdyby jeste min....uz jen proto prave kvuli malemu procentu stroju na linuxu nikdo nedela viry-coz se divim protore 97 procent z miliardy serveru jedou na nejaken xxxnixu..coz by bylo podle mne daleko vetsi mazec napadnout internetove servery nez nejake pc doma na stole....to by totiz internet prestal existovat(predstav si ze by vsechny internetove servery sli na windousech... :bebng: )
..kdo win potrebuje k praci tak je jasne ze treba program na 3d gravirku nebo AUTOCAD se nebude snazit rozjed v emulatoru...to je jasny.
Ale lidi co opravdu potrebuji win k robote je 1 z 50 tisic...ostatni jen plynou s davem...a v podstate jde jen o zvyk.. :D :D psani na textu na jednom programu je stejne jako na jinem...ale ma jinde tlacitko ulozit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a proto je na h.... :D :D :D
..upravit velikost a svetlost fotky prece jedine na Photoshopu...Gimp ma jinde tlacitko a proc to hledat jinde kdyz jsem zvyklej takhle.. :D :D :D a proto to je tak jak rikas-kazdej co mu vyhovuje....o nejakejch extra funkcich se bavit nebudeme...kolik lidi je potrebuje z 10 milionu v cechah? 3? a kolik o nich vubec vi? 100? ....

solfan
Test driver
Test driver

Příspěvek od solfan » 08.06.2015 11:24

vitr73 píše: Ale lidi co opravdu potrebuji win k robote je 1 z 50 tisic...ostatni jen plynou s davem...
jasne...a korporatne firmy su co? preco frcia na win? a ze tam je core business pre microsoft a nie nejaky home(less) pouzivatel doma :-)

uz aj bill povedal, ked sa ma kradnut, tak nech je to win :-)
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat
Obrázek
Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,
Obrázek

vitr73
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitr73 » 08.06.2015 12:06

tak za prve a to je nejvic..firmy muzou vsechny licence microsoftu dat do nakladu a mi vsichni to v podstate odnesem ve sve srajtofli(globalne)
a dulezite firmi co maji zabezpecit treba lidske zivoty...a nebo jen "blba" posta na win nejedou...napr letovy provoz na letisti praha...jedine widle co tam maji jedou v kanclech co nemaji s rizenim letu nic spolecneho...dovedes si predstavit ze by pred operatorem letoveho provozu pri 100 letadlech na jejich uzemim rizeni skocila bluescreen? ....ja ne... frci na win jen a pouze proto ze to jde dat do nakladu a nebo ze to potrebuji na program kterej jinak rposte na jinej OS portovanej neni...nebo snad myslis ze opravdu musej zensky v kanclu psat mejl jen a pouze na win? ...tezko anezko...
W7..stejne to dam do nakladu tak je to jedno... :D :D
Naposledy upravil(a) vitr73 dne 08.06.2015 12:10, celkem upraveno 1 x.

Nonid
Test driver
Test driver

Příspěvek od Nonid » 08.06.2015 12:10

Nechci ti do toho tvyho windows hejtu moc kecat, wokna jsou ale dobry jenom na par veci a za tim ucelem jsou delany. Narozdil od Linuxu jsou totiz minimalne otevreny zmenam. I proto jsou tak snadnej cil na viry. Ale v pohode, klidne tu pis dal tyhle veci...
Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017

vitr73
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitr73 » 08.06.2015 12:14

napsal jsi to presne..nemam uz co rict..uz je to od tebe napsane...a nejdulezitejsi z toho zni "uzavreny system" ..tzn..bez jakekoliv moznosti zjistit jak jsou zdrojaky sesmoleny a jestli v nich neni neco z "matrixu"....je dobre to takhle napsal nekdo jinej nez ja...ze se nekdo jinej nez ja snazi(nebo ma na vec aspon zdravej pohled) nebejt ovce co jde s davem....

solfan
Test driver
Test driver

Příspěvek od solfan » 08.06.2015 12:21

ja som nehovoril o specifickych aplikaciach typu letovy provoz, rozne ovladanie systemov a podobne.
hovoril som o "beznom" business, kde proste firmy prevadzkuju x pc stanic s win, pretoze je to jednoduchsie na prevadzku (kludne si za to dosad to, ze je to zotrvacnost pri pouzivani win).
ved o to ide, microsoft uci uz od deti (a prave preto im nejak extra nevadi warez windows) na windows a ti to potom prenesu dalej, do korporatov napriklad a tam sa frci na platenych windows licenciach.
nemam nic proti linux :-)

a jaka ovce? to je zase pekna paranoia ludi, ktori sa neposunuli dalej od geek casov zo strednej/vysokej skoly, ale stale riesia co je lepsie: windows/linux, metal/depeche, android/win/ios a pod :-)

to si vazne myslis, ze zivot stoji a pada na tom, ze si niekto precita tvoj mail/informacie o ucte? ak by o to mal niekto naozaj zaujem, tak si to zisti velmi rychlo aj keby si bol neviem ako zabezpeceny :-)

ved ti nikto nebrani doma/vo vlastnej firme pouzivat linux. ja osobne som ho parkrat skusal a vzdy som sa pekne vratil k win :-)
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat
Obrázek
Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,
Obrázek

vitr73
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitr73 » 08.06.2015 12:44

jasne..sila zvyku..ja taky nekolikrat zkusil nove widle nainstalovat na jeden zalozni disk a zkousel jsem je(W7,W8 a nedavno i W10) ..no krasny...ale ne pro cloveka zijiciho na linuxu...sila zvyku-nastavit si cokoliv jinak nez je standard je uplne jinak(teda pokud to tedy vubec jde)...sileni s antivirem,firewallen a hromadou anti malware...to neni uz pro mne. A proto rikam...cim mene bude rozsiren linux tim pro nej lepe...nerad bych se za cas musel tim vsim zabyvat i na linuxu(i kdyz by porad bylo na vyber z mnoha jinejch dalsich OS)
..a nejhorsi pro mne vzdy bylo rozejit nejaky hw na win kdyz nesel...a orygo cd neni....uff :bebng:
napr nvidia xxx se na win hleda podle vyrobce..tzn asus bla bla bla...na nic podobneho nejede!!!
na nixu je dulezita identifikace chipu ...a kdo to sesmolil neni vubec dulezite,u jinejch zarizeni to same...usb wifi,3gmodem,zvukovka atd...pro mne jako linuxaka je to pozitivum...pro widlistu negativum..proc by zajimalo to ze je to chip Rockwell...prece je dulezite najit driver pro ADATA 123xyz.. :D :D

h4rr0d
.
.

Příspěvek od h4rr0d » 08.06.2015 12:57

Tak zrovna u grafarny se mi jeste nestalo, ze bych potreboval jine ovladace nez ty primo od vyrobce cipu. A i u ostatnich veci tam jde naladovat kde co, akorat je potreba vedet kam kliknout, treba u WiFi adapteru je to docela bezna praxe.
Windows si toho necha libit o dost vic, nez spousta lidi tusi, akorat to proste neni pristupny vsechno z jedne prikazove radky.

Proti nix systemum nic nemam, ale doma mam pocitac na hrani, takze jedine Windows (i kdyz uz jsem zkousel i WINE) a v praci delame v C#...
2010 Focus ST 5d

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“