koupe FF3 poFL
- solfan
- Test driver
Re: koupe FF3 poFL
v titanku vyzera focus super, lepsie ako golf, zaklad je asi v golfe lepsi...
kazdopadne ako je mozne, ze pri financovani vyjde golf lepsie? to na ford sa neda zohnat financovanie s rovnakymi parametrami?
kazdopadne ako je mozne, ze pri financovani vyjde golf lepsie? to na ford sa neda zohnat financovanie s rovnakymi parametrami?
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat

Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,

Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat

Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,

-
- Nováček
u toho financovani se mrkni jestli ti to spocitali v te 3.99 variante, FCE ma ruzne varianty pricemz vetsina si veme tu s 3.99, ktera je o dost vyhodnejsi, ale tusim na webu v kalkulacce chybi. Druha polozka je havarijko, kolegovi spocitali v praci rocne 20 tisic za o trochu drazsi kiu, ja mel u forda min jak pulku, rpsn vyslo vcetne havarijka a povinneho pod 9%
Ford Focus III Titanium Sedan, 2015, 1.5 Ecoboost (110 kW) Magnetic Grey
Ford Focus I kombi, 1999, 1.8i, v duchodu (vylety do Hornbachu)

Ford Focus I kombi, 1999, 1.8i, v duchodu (vylety do Hornbachu)

-
- Nováček
U Fordu vždy s úrokem, ale nižší pojistka.solfan píše:v titanku vyzera focus super, lepsie ako golf, zaklad je asi v golfe lepsi...
VW má bezúročné financování, ale dražší pojistku (ročně o 3.000,-).
Pro srovnání vždy 60% hotově + 48 měsíců splátky.
Ve výsledku vyjde FF mírně (ale opravdu jen mírně) dráž (ne absolutně, ale v porovnání s pořizovací cenou) - o 9.000,- za 4 roky (počítáno: náklady financování, POV, HAV, skla, GAP).
Náklady na garančky zhruba stejné (FF každý rok, Golf každý 2. rok + každoroční výměna oleje pro jistotu) - počítáno u obou za období 5 let (záruka)
Cena za servis podobná (u VW dostanu kartu na 20% slevu na práci a 10% na matroš)
Ale to neřeším.
V Titaniu mi ty plasty přišly horší než v Golfu. Vršek palubky ok, tam je to stejné (měkčený plast).
Nechápu, proč se zrovna na horní stranu palubek dává měkčený, když tam to není potřeba....to je nějaká moderní úchylka?
Na druhou stranu na místo, kde se opírá koleno o středový sloupek, nebo na výplň dveří, tam je tvrdý plast...to mi přijde fakt nelogické...ale je to asi současný standard.
Zbytek - např. panel okolo rádia je tak nějak stejné "kvality" a vzhledu jako u mého Ceedu.
V Golfu mi to připadlo lepší.
-
- Nováček
To právě mám v nabídce...kimic píše:u toho financovani se mrkni jestli ti to spocitali v te 3.99 variante, FCE ma ruzne varianty pricemz vetsina si veme tu s 3.99, ktera je o dost vyhodnejsi, ale tusim na webu v kalkulacce chybi. Druha polozka je havarijko, kolegovi spocitali v praci rocne 20 tisic za o trochu drazsi kiu, ja mel u forda min jak pulku, rpsn vyslo vcetne havarijka a povinneho pod 9%
POV+HAV vychází na 20.000,- což je teda tragédie (pořizovací cena je 712.000,-)
S GAPem 26.750,-
Golf je se vším všudy za 29.769,- (pořiz. cena 780.000,-)
Ještě mám záložní variantu zatáhnout celou cenu, a potom si můžu soukromě pojistit za lepších podmínek:
FF za 15.000,-
Golf za 19.000,-
Vše s POV 150/150, AllRisk - spoluúčast 0%, GAP, skla (Uniqua)
- enjoy
- Test driver
"Nechápu, proč se zrovna na horní stranu palubek dává měkčený, když tam to není potřeba....to je nějaká moderní úchylka? "
Protože blbečkové v autosalonu na Primě vždycky klepají na palubku a říkají "vidíte ty tvrdé plasty?"
Protože blbečkové v autosalonu na Primě vždycky klepají na palubku a říkají "vidíte ty tvrdé plasty?"
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
- Nonid
- Test driver
Tam me taky tvrdost plastu moc netrapi
Hezky schrnuty, je videt, ze nemas zadny vyhraneny preference 

Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
- MIROMEN
- Junior
Tak s tim odhlučněnim je mi to dost divne. Ja jsem měl k dispozici předvaděčku Focus 1.0EB Trend Sport 16" kola pneu Continental ContiPremiumContact 5 a nasledujici den Golf 1.2 TSI vybava Comfortline 15" kola ale pneu nevim. A co se tyče odhlučněni tak Focus byl na tom celkově rozhodně lepe. Hlavně od motoru zde je Golf hodně vyrazny a to dokonce vic než předchozi Golf 6 ktery momentalně vlastnim. Podvozek opět lepe odhlučněn Focus ale už ne takovy rozdil jako při motorech. Co se tyče aerodynamickeho odhlučněni tak zde si netroufam hodnotit. Takže jak už jsem psal jako celek určitě Focus tiššim vozem a to tak že ani středni třida by se nemusela stydět.
U těch sedadel jsem si nevšiml horši podpory stehen ale možna zaleži na vyšceřidiče a taky jak vysoko si kdo sedadlo da. Jinak sedačky Ergoactiv v Golfu jsou super ale vic sviraji než sedačky ve Focusu ktere se jevi jako vice komfortni. Otazka je jake budou sedačky na delšich štrekach.
U těch sedadel jsem si nevšiml horši podpory stehen ale možna zaleži na vyšceřidiče a taky jak vysoko si kdo sedadlo da. Jinak sedačky Ergoactiv v Golfu jsou super ale vic sviraji než sedačky ve Focusu ktere se jevi jako vice komfortni. Otazka je jake budou sedačky na delšich štrekach.
FOCUS 3 FL Titanium 1.5EB
- Stanley_vy
- Člen klubu
Tíky za spoustu názorů na souboj FFIII vs. GVII. Osobně s tím taky trochu bojuju. Focus po FL se mi líbil velmi, a předváděčka s 1,5EB v Titánku mně úplně neoslovila. Kouknul jsem ke konkurenci a docela se mi zalíbil GVII v highline. Pro hraje zejména očekávaný nižsí pokles ceny ojetiny než u FF.
Nicméně teď trochu uvažuji o FFIII flST.
Nicméně teď trochu uvažuji o FFIII flST.

- MIROMEN
- Junior
Co přesně tě neoslovilo ?
Ja měl ve vyběru 3 vozy krom těch 2 ještě Leona. Bohužel ale i bohu dik měli jako předvaděčku pouze Cupru. Takže tu hodnotit vuči těm 2 nema cenu protože to je dost odlišna zaležitost.
Pokud bych se měl rozhodovat čistě podle interieru tak ani ne tak pro vzhled ale celkovy pocit volim Golfa. Leon ten je na tom nejhuř. Ale jizdně si troufnu tvrdit že zde koncern na Focuse nema a to jak v komfortu včetně Golfa tak v jizdnich vlastnostech. Prostě to co dokazal Ford s podvozkem je opravdu na smeknuti jen je škoda že už neni tak řidičsky zaměřen jako předchudci. Ale oproti koncernu ma pořad co nabidnout. Jo a ještě jeden poznatek. Měl jsem možnost jezdit ještě F3 před FL 1.6 EB a musim řict že EB jsou oproti TSI určitě zaživnějši. Jednoduše řečeno maji bliže k atmosferam (pocit gradace) kdežto TSI jsou přehnaněji jak elektro motory a to ještě vic jako ty puvodni verze.
Ja měl ve vyběru 3 vozy krom těch 2 ještě Leona. Bohužel ale i bohu dik měli jako předvaděčku pouze Cupru. Takže tu hodnotit vuči těm 2 nema cenu protože to je dost odlišna zaležitost.
Pokud bych se měl rozhodovat čistě podle interieru tak ani ne tak pro vzhled ale celkovy pocit volim Golfa. Leon ten je na tom nejhuř. Ale jizdně si troufnu tvrdit že zde koncern na Focuse nema a to jak v komfortu včetně Golfa tak v jizdnich vlastnostech. Prostě to co dokazal Ford s podvozkem je opravdu na smeknuti jen je škoda že už neni tak řidičsky zaměřen jako předchudci. Ale oproti koncernu ma pořad co nabidnout. Jo a ještě jeden poznatek. Měl jsem možnost jezdit ještě F3 před FL 1.6 EB a musim řict že EB jsou oproti TSI určitě zaživnějši. Jednoduše řečeno maji bliže k atmosferam (pocit gradace) kdežto TSI jsou přehnaněji jak elektro motory a to ještě vic jako ty puvodni verze.
-
- Nováček
Já měl FF 1.5EB s 17" koly.....a ty byly výrazně hlučnější než před časem zkoušený FF s 16" koly.MIROMEN píše:Tak s tim odhlučněnim je mi to dost divne. Ja jsem měl k dispozici předvaděčku Focus 1.0EB Trend Sport 16" kola pneu Continental ContiPremiumContact 5 a nasledujici den Golf 1.2 TSI vybava Comfortline 15" kola ale pneu nevim. A co se tyče odhlučněni tak Focus byl na tom celkově rozhodně lepe. Hlavně od motoru zde je Golf hodně vyrazny a to dokonce vic než předchozi Golf 6 ktery momentalně vlastnim. Podvozek opět lepe odhlučněn Focus ale už ne takovy rozdil jako při motorech. Co se tyče aerodynamickeho odhlučněni tak zde si netroufam hodnotit. Takže jak už jsem psal jako celek určitě Focus tiššim vozem a to tak že ani středni třida by se nemusela stydět.
Jaké tam byly pneu, to jsem si nezjišťoval...
Aerodynamický hluk a motor byly zanedbatelné. Naopak zvuk motoru uvnitř se mi velmi líbil.
Co se týká sedaček - já jsem vysoký a hubený, takže ErgoActiv mě více vyhovují - cítím se tam jak v křesílku

-
- Nováček
Naprosto s Tebou souhlasím, že podvozek u FF je jinde než u Golfu. To jsem i potvrdil v popisu pocitů ze zkušební jízdy. Pokud bych se rozhodoval jen podle jízdních vlastností v náročnějších situacích, rozhodně beru FF. Ale naše ježdění je převážně v obsazení - tatík s dětmi a manželkou, tatík s dětmi, tatík do práce, mamka do práce, mamka s dětmi do školyMIROMEN píše:Co přesně tě neoslovilo ?

Souhlasím, že EB je asi i dle mé zkušenosti svým projevem mírně příjemnější než TSI, ale pouze v přímém porovnání 1.4TSI 110kW + DSG a 1.5EB 110kW + manuál. EB ve spojení s automatem bude více otupělý, takže ve výsledku je to asi jedno.
Kdyby se dal nakombinovat auťák spojením exteriéru, motoru a podvozku z FF s interiérem, ergonomií a DSG z Golfu, vznikl by pro mě ideál

- MIROMEN
- Junior
Tak až na ten automat ktery ja nevyžaduji to vidim naprosto stejně. Jinak DSG je koncernova vyhoda to bezesporu. No snad se ti podaři někde Focuse s automatem sehnat abys měl přime porovnani.
-
- Nováček
Tohle by nemuselo být špatnýsolfan píše:
ale zaujala ma ta veta, ze predne okno treba cistit handrou na tyci...

- enjoy
- Test driver
Moje zkusenost s DSG je takova, ze razeni je citit a kickdown ma taky velmi pomaly. Ale je pravda, ze jsem DSG jezdil jen v Superbu 3.6 benzin a OIII RS s 280 konmi. Takze tam muze byt vsechno vic znat, nez u auta spolovcnim vykonem. Ale fakt jsem od DSG cekal neco jineho, po tech chvalospevech ze vsech stran. Prislo mi to jako kazdy jiny automat. Pravda, pri klidne jizde dobre, ale pri potrebe vykonu naprosto klasicky automat. Das podlahu, kraval, cekas, leti. Takhle nejak.
Jestli je ale automat u Fordu o poznani pomalejsi, tak asi fakt nebrat.
Napadlo me, Toyota Auris kombi ve vyberu nebyla? Ti umi variator nebo se pletu?
Jestli je ale automat u Fordu o poznani pomalejsi, tak asi fakt nebrat.
Napadlo me, Toyota Auris kombi ve vyberu nebyla? Ti umi variator nebo se pletu?
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
- Nonid
- Test driver
Ja jsem z DSG v Touaregu takovej pocit nemel... V6 TDi. Ale je fakt, ze jsem tam mel skoro permanentne sport rezim
Na klidnou jizdu ale bomba...

Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák