Svetlo spiatočky zhasína s oneskorením-vyřešeno

Zamčeno
ScorpionSX
Zkušený
Zkušený

Svetlo spiatočky zhasína s oneskorením-vyřešeno

Příspěvek od ScorpionSX » 02.06.2015 21:26

Ahojte,

mám drobný problém, ako už z názvu vyplýva, po vyradení zo spiatočky do neutrálu, resp. ktorejkolvek rýchlosti, mi zadné svetlo spiatočky zhasína s oneskorením - cca 10 - 15 sekúnd. Nedeje sa to úplne pravidelne, lepšie povedané nedialo, teraz sa to už viac menej deje stále. "Na funkci to nemá vlyv", akurát čo mi neskôr prepne obraz z parkovacej kamery späť na ovládanie rádia.

Žiarovka, objímka aj poistka je v poriadku.
Vyčítal som tu na fóre aj v rôznych iných diskusiách, že by to mohol byť spínač spiatočky. Dneska som ho kúpil a chcel som ho hneď aj vymeniť, ale, a tu prichádza môj hlavný problém, neviem kde ho mám nájsť :oops:

Išiel som podla tohto návodu:
http://www.fordclub.sk/forum/viewtopic. ... 63#p406150
ale jednak je to poFL Focus a zrejme aj iný motor, keďže u mňa je to trošku inak, všetko tak viac pokope a na mieste kde by mal byť ten spínač, nevidím nič...
Pre upresnenie, jedná sa o predFL Focus, 1.8TDCi, 5st. manuálna prevodovka MTX75.

Vďaka za info a rady ;)
:arrow: Roman_Ko211
Ford Focus MK2 2005 1.8TDCi - GALLERY

lucky.jack
Test driver
Test driver

Re: Svetlo spiatočky zhasína s oneskorením

Příspěvek od lucky.jack » 02.06.2015 21:33

http://www.ford-focus.cz/forum/search.p ... mit=Hledat :!:

Sakra, lidi, nebuďte líní a trochu se snažte vyřešit problém svépomocí. A když už teda fakt nevíte, je tu dost informací a témat, ve kterých hledat.
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků

>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm

ScorpionSX
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od ScorpionSX » 02.06.2015 22:47

Neboj, neni som prvýkrát na nejakom fóre a vždy sa snažím hladať predtým než sa (zbytočne) spýtam, rovnako aj teraz, ale proste odpovede ktoré som našiel mi moc nepomohli...a sorry ale ani v tom odkaze na vyhladávacie výsledky toho zrovna moc nie je.
V jednej téme sa dozviem že je to pod autom zo spodu, v ďalšej zase že je to pod baterkou...

Vela krát som tu našiel perfektne vysvetlené riešenie problému, teraz ale nie.

Pýtal som sa na konkrétny motor, prevodovku, auto. Tak ak mi prosím vieš poradiť tak mi poraď - jedna veta: "je pod autom" alebo "je pod baterkou" mi stačí. Ja už si to nájdem, len som nechcel zbytočne rozobrať polovicu motora len aby som zistil, že na to idem zo zlej strany.

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 03.06.2015 08:26

ScorpionSX píše: V jednej téme sa dozviem že je to pod autom zo spodu, v ďalšej zase že je to pod baterkou...
a nebude to tím, že benzín má jinou převodovku, než nafťák? :wink:
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... te%C4%8Dky
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... te%C4%8Dky

koukni sem, je to sice mondeo, ale mohlo by to být podobné (stejné) - http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... te%C4%8Dky
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

ScorpionSX
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od ScorpionSX » 03.06.2015 08:48

Ako asi áno...to som si uvedomil tiež, len som si tým nebol istý, keďže v jednotlivých postoch častokrát nebýva napísaný typ motoru, na ktorom to daný užívatel menil a v podpise užívatela sa to tiež môže zmeniť, ak už má dotyčný nové auto (a zrovna vymení napr. nafťák za benzín)...

Na tom Mondeu to vyzerá trochu inak, ale budem to musieť proste pohladať niekde pod tou baterkou asi...

ScorpionSX
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od ScorpionSX » 03.06.2015 17:26

Ok, takže problém vyriešený. Nakoniec síce bol spínač zrejme úplne v poriadku, ale nechal som tam už ten nový, predsa len po skoro 10tich rokoch by kludne mohol odísť aj tak každým dňom.

Problém bol ale úplne niekde inde a to v novom rádiu.
Nedávno som totiž spravil upgrade z predFL verzie rádia na poFL verziu (mám jedno z tých čínskych rádií s GPS, parkovacou kamerou a pod.). No a zapojil som ho normálne ako to predtým.
Lenže som si neuvedomil, že toto nové už má CANBUS podporu, takže nemusím dodatočne posielať 12V zo svetla spiatočky do rádia ako doteraz.
No a tu bola chyba, nie som žiadny elektrikár, ale laicky si to vysvetlujem tak, že sa tam niekde "hromadilo" napätie a preto to dlhšie trvalo kým žiarovka po vyradení spiatočky zhasla.

Tak či tak, problém je teda vyriešený, škoda že som zabil 3 hodiny dostávaním sa k tomu spínaču a potom montovaním všetkého nazad, ale čo už :D

Prosím o zamknutie, resp. označenie ako vyriešené, ak je taká možnosť. Ďakujem.

Zamčeno

Zpět na „Focus - karoserie 2004 - 2011“