Vrzganie Auta Focus Ford Combi 2005

Nápravy, řízení ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
prolite
Nováček
Nováček

Vrzganie Auta Focus Ford Combi 2005

Příspěvek od prolite » 11.08.2007 09:26

Dobry den, mam auto focus combi novy model zakupeny v roku 2005 . Po cca 6 mesiacoch auto zacalo vrzgat , vrzganie sa prejavovalo pri malych rychlostiach na nerovnom terene.
V servise povedali ze to sposobuju tesniace gumy pri dverach a tak ich davali dole , nastavovali , premastili a pod. ale stale to vydrzalo 1 -2 tyzdne a vrzganie je tu znova.
V servise uz som bol s tym asi 5-krat a zaruka mi uz skoncila.
Nevie mi niekto poradit. Mam doma este felicii - 8rocnu a tam taketo neprijemne zvuky nemam.
V zivote si uz znacku FORD nekupim. Naviac sa teraz aj ozyva vrzgania sedadla spolujazdca a klepave zvuky v stpiku kde je uchyteny bezpecnostny pas na strane vodica.

Vie mi s tym niekto poradit . Diky.

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 11.08.2007 09:41

hladat, hladat a zase hladat...dakujeme...

http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... pic&t=3793

http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... opic&t=566

http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... pic&t=1955

http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... pic&t=1151

moderator vyhladávač je síce super program, ale nemusí byt stale tu..
inač si to vložil aj do zlej sekcie..ak máš problem a si naštvaný na forda a dáš to do sekcie ford, namiesto podvozok, rady a nápady skor sa to určite nevyrieši... :idea:

presunute do sekcie podvozok a tiež čakám na nazory či to aj zamknut.. :arrow:

prolite
Nováček
Nováček

Příspěvek od prolite » 11.08.2007 10:55

nie je to vrzganie podvozku , je to skor vrzganie dveri . Ked namazem tie tesnenia okolo dveri ,alebo ked prsi vtedy to vrzganie nepocut ale potom to znovu zacne.

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 11.08.2007 20:23

Já s tebou cítím, taky jsem měl Filcku 10-ti letou a nedovolila si ani vrznout. Zato Fofo mě furt svými zvuky překvapuje. Ale abych ho zas tak nepomlouval, tak naposled to byla od kámoše zapomenutá lahev od piva pod sedadlem spolujezdce a já jsem zaboha nemohl přijít na to, proč když brzdím slyším - zvuk sklo na kov. A byla to ta flaška. :wink:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

polkiboj
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polkiboj » 11.08.2007 21:42

skusal si pokyvat s dvermi ked su otvorene a ked su zavrete?Nie su nahodou niekde uvolnene? To by mohla byt pricina
Ford Focus kombi, 1.8 TDCi 74kW 100PS, r.v. 12/2003, bleck metla

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 11.08.2007 21:45

prolite píše:nie je to vrzganie podvozku , je to skor vrzganie dveri . Ked namazem tie tesnenia okolo dveri ,alebo ked prsi vtedy to vrzganie nepocut ale potom to znovu zacne.
hej viem, uvažoval som to dat do radya napady, ale kedže všetko "vrzganie" je v podvozku bude to prehladnejšie... :wink:

tiež by som totypoval na zle zasadene dverektoré ti koliduju s tesnenim..

bladerunner
Nováček
Nováček

Příspěvek od bladerunner » 11.08.2007 22:42

manželka má FoFo II. kombi 2005 /105000 km/a tiež teraz strašne vrzga v malej rýchlosti na nerovnostiach. niekde odzadu sa to ozýva. budem to musieť lepšie preskúmať 8O

polkiboj
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polkiboj » 12.08.2007 07:01

Clovece podobnu srandu som skumal aj ja ked sa ozyval zvuk s kufra a taky nejaky neprijemny co naskakovala az husia koza. Patral som ako tupec skoro celi de. s bratom v kufti som najazdil cca20km a nie a nie prist co to vrzga. Potom som sa rozhodol to auto zdvyhnut na zdvyhak co je v kufri. No otvorím dekel a co nevydím rezerva nebola prišrobovana tak ako ma a lietala si vo vanicke ako s jej zachcelo. Zasroboval som a vsedko OK.No ale pochybujem ze to bude tvoj pripad kedze mas II tak rezervu si este asi ani nevydel.
Ford Focus kombi, 1.8 TDCi 74kW 100PS, r.v. 12/2003, bleck metla

bjuty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od bjuty » 12.08.2007 08:54

Tak to vržou oka upevnění sedadel pro sklopení a plasty kolem zámku u zadních dveří, kde se dotýkají plastu v kufru nad nárazníkem. Stačilo dané místa polepit teflonovou páskou (pro test). A ... ticho. Bohužel to vydrží jen pár týdnů. Další možnost je přidat těsnění na vymezení vůle pohybu.
Mondeo GHIA, kombi, black, 2.0 TDCi, 96kW, 2005

FII
Nováček
Nováček

Příspěvek od FII » 13.08.2007 12:03

prolite píše:nie je to vrzganie podvozku , je to skor vrzganie dveri . Ked namazem tie tesnenia okolo dveri ,alebo ked prsi vtedy to vrzganie nepocut ale potom to znovu zacne.
Těsnění mě tedy nevrže ani nikdy nevrzalo, ale mělo by stačit ho otřít a také rámy dveří, dál by to bylo o seřízení dveří. Jinak ve dveřích normálně vržou výplně, stačí když jen nejsou ty plastové příchytky fest. Tak že rozebrat vyměnit příchytky nebo podložit tenkou gumou, aby byly v tahu a nasadit znova. Dveře se otestují tak, že je otevřeš skloníš se k výplni a zvenku bouchneš do rámu. Dobré to je zkoušet ještě v rozebraném stavu aby si vyloučil další zvuky. Ve sloupcích bývá často problém se zavěšením pásu, lze řešit vymezovacími podložkami, kus od kusu je to jinak. Zdrojem zvuků ze zezadu bývá také nedotažená rezerva a hlavně klička a klíč na zvedáku, dál potom trojúhelník v sadě nářadí a kryt zavazedelníku. Výplň kufrových dveří se spodního plastu vůbec nedotýká. Jinak je potřeba se také podívat na podozek, kromě známých věcí ještě na upevnění lanovodů jsou takové háčky do kterých je dobré ještě dát pryž a vyčistit kryty kolem výfuku ve kterých se uzazijí drobné kamínky.
Focus II kombi benzín 1.6 74kw, jeans

Mortiz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mortiz » 13.08.2007 13:00

Já si dneska jdu pro nového Focuse combi, tak doufam že mi tam nic vrzat nebude :D .

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 13.08.2007 13:14

tak gratulujem :!: :!: :!:
tak dufam, že bude dlho služit...nezabudni sa hned prihlasit u party s vybranou farbou :wink:

Mortiz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mortiz » 13.08.2007 13:35

chmelko píše:tak gratulujem :!: :!: :!:
tak dufam, že bude dlho služit...nezabudni sa hned prihlasit u party s vybranou farbou :wink:
Budu mít tmavě šedou metalízu (sea grey), tak nevim do které grupy budu patřit :)

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 14.08.2007 07:32

Mortiz píše:
Budu mít tmavě šedou metalízu (sea grey), tak nevim do které grupy budu patřit :)
Šediváci tu nejsou, tak nejspíš do Silver squadrony - takovej zašlej stříbrňák :lol: :lol: :lol:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 14.08.2007 07:43

silverwolf píše:
Mortiz píše:
Šediváci tu nejsou, tak nejspíš do Silver squadrony - takovej zašlej stříbrňák :lol: :lol: :lol:
Tak se pak nedivim,že je jich tolik 8)
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Odpovědět

Zpět na „Podvozek“