Proč? Sháníš auto, našel jsi inzerát, vídíš, že tohle auto bys bral, akorát prodávající je trochu mimo (alespoň podle tebe) s cenou, protože srovnatelná auta se prodávají za jiné peníze. Tak se zeptáš, jak jsem už napsal, za to nic nedáš. Pár slov ti může ušetřit pár tisíc.
A jen tak mimochodem, sleva je základní marketingový trik, podívej se do supermarketů, "kilo kuřecího za 89", to vypadá jinak, než "kilo kuřecího za 89, běžná cena 120".
Pavel Kadečka Mazda 6, 2.0i, 2004 Citroën Xsara, 1.4i, 2004 Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
A kdyz prodavajici to ma drazsi z duvodu ze tam odstranil nejake vady nebo platil nejake opravy ?,
A tu druhou pulku jsem nepochopil co je na tom za marketingovy trik
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Tak mi to prodávající řekne, že je auto po větším servisu a třeba uznám, že vyšší cena je adekvátní.
Co na tom nechápeš? Proč všechny supermarkety maj furt nějaký akce a cpou nám do schránek letáky? Protože marketing. Cenovky v krámě jsou pak typu "běžná cena (škrtnutá)" vs. "akční cena", aby zákazník měl dobrej pocit, že ušetřil a víc toho nakoupil. A zřejmě to funguje, jinak by to ty obchoďáky nedělaly.
Pavel Kadečka Mazda 6, 2.0i, 2004 Citroën Xsara, 1.4i, 2004 Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Proč? Protože jsme národ tupých ovcí, co by nic nekoupily za plnou cenu, ale vždy jen se slevou. Jsme takový pošetilý človíčkové, kteří potřebují mít pocit, jak jsou chytří a ostatní jsou blbí. Máme to nějak v sobě zakořeněné.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
Ak by som predaval auto a chcel zanho 120tisic, nainzerujem 138tisic a mozme sa bavit o zlave, nie je problem: ja dosiahnem co chcem a kupujuci sa potesi, ze stiahol cenu.
Ale k veci - vsetko ma svoju cenu a ak zaujemca porovnava a najde lacnejsie, nech ide a kupi tamto ak a mu zda moje drahe voci ostatnym ponukam
jenze jsou lidi co ti na 138t nezavolaji a na 120t budou chti 20t slevu
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč