Snad už toto téma někde není, ale myslím si že ne.
Mám st220 r.v. 1/2003 a měl jsem v zádu nivomaty, ve předu mě praskla asi před 2 měsíci pružina a tak jsem se rozhodl pro Eibachy 30/30 dopředu i dozadu, bylo mě řečeno že musí Nivomaty pryč, jinak to bude nahoře, tak jsem koupil pro obyč třílitra, dopředu jsem koupil drahé Stčkové tlumiče dle Winka, obojí tlumiče jsou sachs. Na předku jsem dával nové uložení + prachovky a dorazy.
Otázka zní, nebo jinak, bylo mi řečeno, že až to udělám, bude auto krásně snížené a super držet.
No abych se přiznal, žádný zázrak ty Eibachy na silnici neudělali, lehce, hodně z lehka to přitvrdlo.
No a teď zpět k problému..., v zádu si to díky jiným tlumičům a Eibachům -30 sedlo bezvadně, bez naložení lidí na naprosté rovině tam mám 2 cm od hrany pneu, při 3 lidech je to zároveň a ani to neškrtá, to je super. No ale teď k předku, když už jsem to chtěl snižovat, tak bych rád aby zadek byl stejně jako předek, přinejlepším předek níž a zadek víš, kvůli spolucestujícím vzádu či nákladu.
Jenže ono je to naopak a vypadá to na efekt když auto jede i mě samotného to štve když jsem za kompletní podvozek se vším vyplácl 20 tisíc a mám předek od hrany gumy 3 až 3.5 cm, takže mám o cca 1-1.5 cm vyšší předek.
Teď konečně k otázce, mohl by mi někdo poradit jak předek snížit o 1 cm abych ho měl stejně se zadkem?, pružina by asi lehce říznout šla, ale bude asi poskakovat v misce, jelikož jsou na předku vejcovitého tvaru pružiny, takže to zkrátit asi nejde, ano oni si časem sednou, to slýchávám v servisech že to může trvat 100 tisíc km třeba až se unaví a já přeci nebudu čekat 5 let a 100 tisíc km, já s autem moc nenajezdím a tak bych se nemusel ani dočkat, proto to chci řešit teď hned.
Tak děkuji za jakékoliv rady, typy a nápady.
Zatím draci