Hrčení od PP kolo, levý rejd, nízká rychlost, plný plyn.
-
- Nováček
Hrčení od PP kolo, levý rejd, nízká rychlost, plný plyn.
Zdravim chlapi,
pokud se ve svém zázraku rozjedu, zatočím doleva a přidám prudčeji plyn, od pravého předního kola se ozývá ošklivý zvuk, takové jakoby hrčení. Nevím k čemu to přirovnat, zvuk asi jako když si odkašlává letitý kuřák. Ale jen když zatáčím doleva, pokud jedu rovně tak to není pravidelné, pokud zatáčím doprava tak se neozývá nic. Zvuk se ve vyšších rychlostech ztrácí, na trojku od cca 50-60ti už slyšet není. Stejně tak není slyšet pokud se rozjíždím jako pan klobouk. Může to být špatný diferenciál? Prý se poškodí při častém protáčení kol a takhle o sobě dá vědět.
Druhý pazvuk co mě trápí je takový drhnoucí, spíš klapavý zvuk. Trochu jako když zapínáte zdrcpásku. Ten se ozývá pokud hrabu na kluzkém povrchu, jedete do zledovatělého kopce, trochu přidáte plyn, kola se protočí a tohle se ozve, jakoby přímo před řidičem. Zda se ozývá na suchém povrchu nevím, na něm nehrabu.
Mám v něm protiprokluz, má to souvislost? Vypnutý či nevypnutý, nemá na zvuky vliv.
pokud se ve svém zázraku rozjedu, zatočím doleva a přidám prudčeji plyn, od pravého předního kola se ozývá ošklivý zvuk, takové jakoby hrčení. Nevím k čemu to přirovnat, zvuk asi jako když si odkašlává letitý kuřák. Ale jen když zatáčím doleva, pokud jedu rovně tak to není pravidelné, pokud zatáčím doprava tak se neozývá nic. Zvuk se ve vyšších rychlostech ztrácí, na trojku od cca 50-60ti už slyšet není. Stejně tak není slyšet pokud se rozjíždím jako pan klobouk. Může to být špatný diferenciál? Prý se poškodí při častém protáčení kol a takhle o sobě dá vědět.
Druhý pazvuk co mě trápí je takový drhnoucí, spíš klapavý zvuk. Trochu jako když zapínáte zdrcpásku. Ten se ozývá pokud hrabu na kluzkém povrchu, jedete do zledovatělého kopce, trochu přidáte plyn, kola se protočí a tohle se ozve, jakoby přímo před řidičem. Zda se ozývá na suchém povrchu nevím, na něm nehrabu.
Mám v něm protiprokluz, má to souvislost? Vypnutý či nevypnutý, nemá na zvuky vliv.
NeumímStudenýVolnoběh kombi mk1, 2.0i r. v. 99
- Slid
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrčení od PP kolo, levý rejd, nízká rychlost, plný plyn.
Poloosa se louci a hrabanim jednoho dne udela lup a bude, potrhane manzety bez tuku nemas?
Loziska v naboji jsou na tom jak?

Loziska v naboji jsou na tom jak?
Mondeo, 2.0 TDCi 85kW, combi, r.v. 12/2006, EURO 4 + DPF, Futura X, Webasto
-
- Nováček
Manžety bez tuku údajně byly, a pravá poloosa je "volnější", jinak prý nikde nic co by vypadalo poškozeně. Servismani mi vyměnili vnější kloub u PP kola, zbytečně. Totiž ten zvuk jde přímo od pravého kola. Ložiska by měla být ok.
- Slid
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Hmm divne,
Poloosu meli venku, klouby vycistili znova namazali, dali nove manzety? Poloose ma vuly takze cvaka, proc se nevymenila? Nebo jejich servis byl pouze narvat vazelinu vymenit homokinetak a to bylo vse? Protoze tak bych to tipoval.
Jak chapu z tveho prispevku tak casto hrabes co, takze se neni cemu divit
Pak uz jen loziska.

Jak chapu z tveho prispevku tak casto hrabes co, takze se neni cemu divit

- Johny181
- Junior
ViktorG píše: Druhý pazvuk co mě trápí je takový drhnoucí, spíš klapavý zvuk. Trochu jako když zapínáte zdrcpásku. Ten se ozývá pokud hrabu na kluzkém povrchu, jedete do zledovatělého kopce, trochu přidáte plyn, kola se protočí a tohle se ozve, jakoby přímo před řidičem. Zda se ozývá na suchém povrchu nevím, na něm nehrabu.
To je jasný ASR.To cvakání dělá ABS jak v rychlých intervalech přibržďuje kola při prokluzu .Taky mě to překvapilo když sem měl to auto chvílu.A ano i když vypneš protiprokluz (tlačítko vedle řadící páky) tak to stejně zasahuje, ale měla by se tím snížit účinnost toho systému.Ale vypnout úplně nejde, takže si s tím nikdy pořádně nezahrabeš.S tím už sem se smířil

FOFO 1.5 110kw
134kw Ecoboost - 2017 KOMBI TIANIUM - Modrá Deep Impact

FOFO 1.6 16V 74kW - 1999 SEDAN Ghia - Med. harvest gold
-byl
9let sloužil bez zaváhání

FOFO 1.6 16V 74kW - 1999 SEDAN Ghia - Med. harvest gold

9let sloužil bez zaváhání

-
- Člen klubu
A to mas odkial? Ten system pri vypnuti nezasahuje. Len nemozes robit smyky rucnou brzdou, potom kope ABS kvoli blokovaniu zadnych kolies.Johny181 píše:ViktorG píše: A ano i když vypneš protiprokluz (tlačítko vedle řadící páky) tak to stejně zasahuje, ale měla by se tím snížit účinnost toho systému.Ale vypnout úplně nejde, takže si s tím nikdy pořádně nezahrabeš.S tím už sem se smířil
-
- Nováček

Poloosu venku myslím neměli, jen ten vnější kloub. Ten byl vyměněn, zbytečně. Takže diferenciál lze vyloučit?
EDIT: ASR? Aha, další super vynález po kopajícím pedálu (ABS)

Naposledy upravil(a) ViktorG dne 30.12.2014 15:40, celkem upraveno 1 x.
- Slid
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Zajed do jineho servisu a nebo zpet kde to proste udelali na pul, v servisu meli vyndat poloosu ven a udelat komplet ocistu, podivat se zda neni neco rozsypaneho, a zda neni potreba vymenit.
Ale pokud proste poloosu ven nedali nevycistili, nezkoukli a jen pretahli manzety na ten bordel naflakali novou vazelinu, rekli si no jo kloub v riti vymenili kloub a slozili, pak zjistili, ze to stale cvaka, tak se teda znova koukli na poloosu a zjistili ze ma vuli, no tak neni nic jednodusiho nez rici zakaznikovi, homokinetak byl v riti, proto se vymenil no a ta poloosa ma vuli..... A zda byl potreba udelat kloub nebo nebyl, vedi jen oni
Nejblbejsi je prijed do servisu a rici cvaka mi v tom co to asi je...... No pak neni se cemu divit, ze servis meni pulku auta nez na to prijde....... Nejlepsi je proste jasne zadat, cvaka to opravte to. Pokud predaji auto ve stavu v jakym si ho dal, vymeni soucastku ktera proste na vysledek nema vliv, jen ses o par tisicovek chudsi a ses stale tam kde jsi byl, tak proste omlatit o hlavu a reklamovat jejich praci. Pokusnej kralik nejsi.
Ale pokud proste poloosu ven nedali nevycistili, nezkoukli a jen pretahli manzety na ten bordel naflakali novou vazelinu, rekli si no jo kloub v riti vymenili kloub a slozili, pak zjistili, ze to stale cvaka, tak se teda znova koukli na poloosu a zjistili ze ma vuli, no tak neni nic jednodusiho nez rici zakaznikovi, homokinetak byl v riti, proto se vymenil no a ta poloosa ma vuli..... A zda byl potreba udelat kloub nebo nebyl, vedi jen oni

Nejblbejsi je prijed do servisu a rici cvaka mi v tom co to asi je...... No pak neni se cemu divit, ze servis meni pulku auta nez na to prijde....... Nejlepsi je proste jasne zadat, cvaka to opravte to. Pokud predaji auto ve stavu v jakym si ho dal, vymeni soucastku ktera proste na vysledek nema vliv, jen ses o par tisicovek chudsi a ses stale tam kde jsi byl, tak proste omlatit o hlavu a reklamovat jejich praci. Pokusnej kralik nejsi.
Naposledy upravil(a) Slid dne 30.12.2014 15:43, celkem upraveno 1 x.
-
- Nováček
Zpátky už ne
Díky moc za rady, jen poslední otázka, kolik si mám asi připravit peněz na opravu?