Náboj
-
- Nováček
Re: Náboj
cela ne,kamos myslel v ty příčce na ktery to rameno drzi...jestli vis jakou mam na mysli...jako me to prijde taky blbost,je celkem mohutna....zitra kouknu s nekym lip na ty ramena atd a pak se uvidi co dal
ford focus 1.6 kombi 2004
-
- Člen klubu
Tam, kde su excentre? S tym nepohnes ani keby co. To by si z disku mal davno stvorec a pozdlzne rameno ako spiralu, aby si tu cast napravnice posunul.
Tu je vonku z auta: http://www.ford-focus.cz/forum/download ... &mode=view
http://www.ford-focus.cz/forum/download ... &mode=view
Tu je vonku z auta: http://www.ford-focus.cz/forum/download ... &mode=view
http://www.ford-focus.cz/forum/download ... &mode=view
-
- Člen klubu
Pod rezervou. Spodne priecne ramena su s nimi chytene o napravnicu. Pravy a lavy su cca 25cm od seba. Ked si lahnes pod auto, rovno na teba pozeraju tie matky. Kedze sa s nimi nastavuje geometria, su take krive - samotne telo srobu a matka je mimo stredu otacania a teda mimo stredu podlozky.
-
- Člen klubu
Mam krivy zadny lavy naboj. Pri otacani hadze vyse milimeter. Z toho predpokladam, ze oska (pevny stred naboja chyteny o pozdlzne rameno) je v poriadku. Bude bud krive lozisko alebo naboj (ta cast so srobami na koleso).
A teraz otazka:
Naboj samotny sa mi zda az prilis pevny na to, aby bol krivy. A predsa, je to zadna naprava.
Zas neviem akym sposobom by mohlo byt krive lozisko. Necitit v nom volu.
Systemom pokus/omyl sa mi s tym nechce hrat. Obe veci su dost drahe.
Stretol sa s tym uz niekto?
A teraz otazka:
Naboj samotny sa mi zda az prilis pevny na to, aby bol krivy. A predsa, je to zadna naprava.
Zas neviem akym sposobom by mohlo byt krive lozisko. Necitit v nom volu.
Systemom pokus/omyl sa mi s tym nechce hrat. Obe veci su dost drahe.
Stretol sa s tym uz niekto?
- Jardak
- Test driver
Ložisko křivý nebude, bude koplej ten náboj. Blbý je, že ložisko musíš dát stejně nový. Původní ložisko ze starýho náboje bez poškození nevyndáš. (Jedině starý náboj rozřezat, což bych ale dělal až ve stavu nejvyšší nouze...)
Ložisko FAG stojí na Cardu cca 700 kč, ale zadní náboj jsem v náhradě nenašel.....
Ložisko FAG stojí na Cardu cca 700 kč, ale zadní náboj jsem v náhradě nenašel.....
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
-
- Člen klubu
Viem, ze nove lozisko ma v tom pripade neminie. Este som ho nemenil, takze az tak to nevadi.
Naboj predavaju komplet s loziskom za vyse 200€ (vo Force cez 300)
Zobrat z vrakaca nejaky (po buracke) je zas macka vo vreci. Ach, porazi ma uz.
Naboj predavaju komplet s loziskom za vyse 200€ (vo Force cez 300)

- Jardak
- Test driver
Ta cena je mírně přemrštěná....
Jedině vyrazit na vrakoviště s hodinkami.... Pokud bude náboj ještě na nápravě snadno změříš házivost, případně vyrobit jednoduchý přípravek na uchycení ložiska....

Jedině vyrazit na vrakoviště s hodinkami.... Pokud bude náboj ještě na nápravě snadno změříš házivost, případně vyrobit jednoduchý přípravek na uchycení ložiska....
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
-
- Člen klubu
Ved to, ze neviem o nicom. Este stare brzdy z casu na cas pri brzdeni divne suchali, ako keby nieco drelo. Raz ano, raz nie. Som to neriesil, lebo kotuce vyzerali dost zle (krivo zodrane a kraje od hrzde). Som to cele vymenil, robil aj repas napravy (vsetky ramena) a neprestalo to. Tak som patral a prisiel na naboj. Takze bud sa to nejako same od seba pokrutilo casom. Alebo to bolo chytene este pred tym.