Čau Páni,
včera som zistil, že mi moje fofo r.v.2000 1.6 ztec uplne total zodralo pravú zadnú pneu, ale len na vonkajšom okraji(zvnútra tam dezén ešte je). Začiatkom roka bola táto pneumatika na hrane jazditelnosti - dezen niečo cez 1.6mm....tak som si povedal, že tento rok ju dorazím, ale nepočítal som, že sa z nej na okraji stane pretekársky slik.......ešte pred mesiacom na tom okraji pneu bol dezén celkom dobrý. Od začiatku roka som mohol najazdiť cca 15tis km..avšak to počítam aj s časom, kedy na aute boli obuté zimné pneu. Geometriu mi robili práve v apríli, kedy som tieto pneu prezúval na letné, a všetko vyzeralo OK. Dnes skúsim skočiť do servisu, a prezrieme zavesenie kolesa. Čo som čítal, Fofo má väčšinou problém skôr s odieraním pneu z vnútornej strany kolesa. Mohli by ste mi prosím poradiť, na čo sa mám zamerať?
Vopred vďaka.
Ešte poznámka: typ pneu Bridgestone Turanza
zjetá zadná pneu
-
- Nováček
zjetá zadná pneu
Ford Focus Combi Mk1 1.6 FYDA r.v 2000
-
- Člen klubu
Re: zjetá zadná pneu
Najskor geometria. Ale nestaci nastavit auto v pokoji, na meracej stolici. Ak je utrhnuty silentblok, moze byt v pokoji geo dobra. Potom na ceste, kde su vyvijane sily na napravy, sa to rozhodi a derie to gumy.
A nepozerajte len zadok, ale rovno aj prednu napravu.
Mozno pri nastavovani geo naposledy zle zalozil pripravky na kolesa. Boli nakrivo. a teda ti to aj zle nastavil.
A nepozerajte len zadok, ale rovno aj prednu napravu.
Mozno pri nastavovani geo naposledy zle zalozil pripravky na kolesa. Boli nakrivo. a teda ti to aj zle nastavil.
Naposledy upravil(a) stano. dne 24.09.2014 11:55, celkem upraveno 1 x.
- enjoy
- Test driver
V neposlední řadě bych řekl, že dělat teď geometrii na špatně sjetých gumách nemá smysl.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
- jarous350
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ta guma mela pred x-tisici km 1.6mm, ted nema nic a tobe to prijde podezrely? Pokud vne gumy neni vzorek a uvnitr je treba 1mm, tak to neni zas takova tragedie a mozna to je jenom tim, ze se tomu vic nakladalo v zatackach.