Příspěvek
od ViktorG » 23.09.2014 11:06
Tak dnes jsem zkusil livedata, hned po nastartování studeného motoru. Protože je tady 8 stupňů nad nulou, nastartoval jsem motor, zatočil se a chcípnul. Druhý pokus to samý, akorát mu to trvalo trochu dýl, to chcípnutí. Livedata ukazovala že si motor nastaví bohatou směs (něco kolem cca 0.5 - 0.6) a postupně ji ochuzuje někam k 0.9 až 1.0, díky čemuž chcípne. Pokud se stačí trochu ohřát, nechcípne, ale klepe se jak ratlík. Pak stačí odbrzdit ruční brzdu a nechat to samovolně z kopce se rozjet, chcípne to, mnou uváděné brždění vůbec není nutné. U zahřátého motoru stejná situace vyvolá zvýšení otáček, z mnou nastavených cca 900ot./min. na nějakých 1000ot./min.
Budík pro teplotu vody ukazoval asi 10 stupňů, budík pro teplotu vzduchu asi 15 stupňů, u studeného startu, po ohřátí se voda pohybovala kolem 100 stupňů a vzduch byl na 40ti.
Až se mi podaří problém vyřešit, sepíšu do prvního příspěvku návod, jak a proč jsem postupoval při opravě, není možné aby se tenhle problém týkal jen mého dvoulitru, stejných motorů se stejným nájezdem musí být v ČR víc.
EDIT: Na livedatech byl k vidění budík, u kterého je napsáno něco jako "LAMBDA senzor MiliVolty", a ten za chodu motoru na volnoběh lítal po celém svém spektru, jednou ukazoval 150 (čeho?), pak 500, pak 800, pak 200... Je to ok?
NeumímStudenýVolnoběh kombi mk1, 2.0i r. v. 99