Navigace Blaupunkt TravelPilot NX MK4
- Lishak
- Pokročilý
Re: Navigace Blaupunkt TravelPilot NX MK4
1000,- Kč za vložení disku do mechaniky...tomu říkám business! 

Ford Mondeo Turnier '08
Titanium X, 2.0 TDCi 103 kW, Sea Grey
-
- Nováček
No právě proto se ptám, co by tam mohli více dělat..jestli přehrávat firmware či tak něco. Pokud je to jen vyndání DVD tak to zvládnu sám
-
- Nováček
Má tu prosím někde Mondeo z 9/2007? Dle vyjádření fordshop.cz fungují nové mapové podklady až na Mondeo 10/2007 a já mám tedy smůlu.
Nejvíc mě štve, že ve Fordu vůbec neví o čem mluvím...prý to objednají podle VIN a pak by "to snad mělo jít"
Nejvíc mě štve, že ve Fordu vůbec neví o čem mluvím...prý to objednají podle VIN a pak by "to snad mělo jít"
- Lishak
- Pokročilý
DVD s mapama ti rozhodně neobjednají podle VIN. Jestli je víc verzí NX nevím (kromě konektoru na couvací kameru jsem se zatím nesetkal s jiným rozdílem)...
Obecně s navigacemi je u Fordu potíž...není to jejich produkt a tak příliš neřeší ani servis a obecně trable s tím související. Mám s tím bohaté zkušenosti...když nefunguje navi, řeknou ti, že to máš polámaný a je potřeba to opravit. Servisů na Blaupunkt je bohužel taky jako šafránu, takže se z toho stává dost nepříjemná show...
Obecně s navigacemi je u Fordu potíž...není to jejich produkt a tak příliš neřeší ani servis a obecně trable s tím související. Mám s tím bohaté zkušenosti...když nefunguje navi, řeknou ti, že to máš polámaný a je potřeba to opravit. Servisů na Blaupunkt je bohužel taky jako šafránu, takže se z toho stává dost nepříjemná show...

Ford Mondeo Turnier '08
-
- Nováček
No mně nějak neni jasné, o jakou pamět by mělo jít, vzhledem k tomu, že mapy se načítají z DVD. Do telefonu mi řekli to samé, tak jsem chvíli nechápal, ale potom z nich vylezlo, že by měl stačit upgrade fw. Tak prý abych se nedivil, když by byla investice navíc.
Já už upgrade měl a nešly mi mapy 2007 (na SP5.3 jsou nefunkční), proto jsem si objednával nový, tak jsem nad tím mávl rukou. Ale na to co následovalo by ses měl taky připravit, po vložení DVD a nahrání nové verze navigace se mi NX pořád dokola restartoval. Nejspíš se to stane většině lidí co provádí upgrade z 2007 rovnou na 2014 (nevím jestli i s původní verzí firmwaru z výroby, možná ne a možná ti na něm ani mapy z roku 2014 nepůjdou a to nejspíš měli namysli i z fordshopu.cz) a jediná šance jak to opravit svépomocí je si sehnat DVD minimálně z roku 2008. Dáš ho do mechaniky, necháš nahrát starou verzi navigace, dáš DVD 2014, nahraješ update a tradá všechno funguje. Ale to už se tu párkrát řešilo.
Jinak upgrade fw na 5.3 a update navigace uděláš celkem jednoduše sám doma. Nemusíš vyhazovat litr za to, že ti odloupnou kus plastu a daj do mechaniky CD a potom DVD
Horší je sehnat si starší DVD, když by se ti stalo to samý co mně.
Já už upgrade měl a nešly mi mapy 2007 (na SP5.3 jsou nefunkční), proto jsem si objednával nový, tak jsem nad tím mávl rukou. Ale na to co následovalo by ses měl taky připravit, po vložení DVD a nahrání nové verze navigace se mi NX pořád dokola restartoval. Nejspíš se to stane většině lidí co provádí upgrade z 2007 rovnou na 2014 (nevím jestli i s původní verzí firmwaru z výroby, možná ne a možná ti na něm ani mapy z roku 2014 nepůjdou a to nejspíš měli namysli i z fordshopu.cz) a jediná šance jak to opravit svépomocí je si sehnat DVD minimálně z roku 2008. Dáš ho do mechaniky, necháš nahrát starou verzi navigace, dáš DVD 2014, nahraješ update a tradá všechno funguje. Ale to už se tu párkrát řešilo.
Jinak upgrade fw na 5.3 a update navigace uděláš celkem jednoduše sám doma. Nemusíš vyhazovat litr za to, že ti odloupnou kus plastu a daj do mechaniky CD a potom DVD

-
- Nováček
A z jakého roku máš Mondeo? 9/2007?
-
- Nováček
11/07, tak mi tvrdili, ze by to melo byt ok... a stejne nebylo. Je pravda ze na krabicce je napsano pro modely 10/07 a vejs, ale to bylo uz i na 2013 jak tak koukam. Doma se ti muzu podivat co je napsano na krabicce z roku 2009. Podle me to zarizeni bude lautr to samy. Nejak se mi nechce verit, ze by byly dve verze tyhle navigace. Mozna v tom mesici zacli davat do NX novou verzi firmwaru. O prehrani firmwaru ti v tom shopu nerikali? Ja z toho co mi rikali, jsem pochopil, ze by to melo jit na jakoukoliv NX po upgradu fw.
Tak tam zkus jeste zavolat a zeptat se, nebo se s nimi domluvit na vraceni, kdyz by ti to neslo.
Tak tam zkus jeste zavolat a zeptat se, nebo se s nimi domluvit na vraceni, kdyz by ti to neslo.
-
- Nováček
Říkali mi, že přehrání FW (které je prý na každém DVD) problém neřeší. Mohl by ses mrknout na to DVD z roku 2009? Jaká je tam napsaná kompatibilita?
Kdyžtak bych se zatím pokusil sehnat mapy z 2009
BTW, máte na navigaci možnost zobrazení 3D? Já mám pouze 2D (pohled zhora)
Děkuji
Kdyžtak bych se zatím pokusil sehnat mapy z 2009
BTW, máte na navigaci možnost zobrazení 3D? Já mám pouze 2D (pohled zhora)
Děkuji
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
FW je na jiném než mapovém CD/DVD - mapové DVD obsahuje pouze navigační FW.
Main FW se dá updatovat jen přes updatovací CD, které mají u Forda...
Pokud ti tvrdí něco jiného, buď kecají, nebo neví...
A předFL, tzn DVD navigace pokud vím 3D pohled nemá, ale zase tolik to nesleduju...
Main FW se dá updatovat jen přes updatovací CD, které mají u Forda...
Pokud ti tvrdí něco jiného, buď kecají, nebo neví...
A předFL, tzn DVD navigace pokud vím 3D pohled nemá, ale zase tolik to nesleduju...
- enjoy
- Test driver
3D pohled tam mám, nicméně je to něco odpudivýho, to nemůže chtít nikdo vážně využívat.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
Já to používám, z achvíli to vyfotím a můžem si to porovnat 

-
- Nováček
Tak na obalu DVD 2009 žádná kompatibilita napsaná není.
Ten 3D pohled mi tam taky přibyl az s aktualizaci, pokud se nepletu. A je pravda, ze jezdit se s tím nedá. Je to hnusny a hrozně se to seká, takže člověk neví jestli je ještě před krizovatkou nebo už za ni.
Ten 3D pohled mi tam taky přibyl az s aktualizaci, pokud se nepletu. A je pravda, ze jezdit se s tím nedá. Je to hnusny a hrozně se to seká, takže člověk neví jestli je ještě před krizovatkou nebo už za ni.
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to vyfotil, sice jsem stál, ale takhle to vypadá v tom 3D:
Není to bůhví co graficky, ale ve FL jednotce je to rychlé, přesné a neseká se to...
-
- Nováček
Tak jsem dnes chtěl zkusit aktualizovat mapy z 2007 na 2009 a vyběhla níže uvedená hláška... je třeba nějak aktualizovat FW? kde ho sehnat?
Dá se z těchto informací vyčíst rok výroby té navigace či nějaké jiné údaje?
Dá se z těchto informací vyčíst rok výroby té navigace či nějaké jiné údaje?
- Lishak
- Pokročilý
Vypadá to, že se bez updatu main sw neobejdeš...já mám tento
http://www.ford-focus.cz/forum/download ... &mode=view
Jinak tvůj údaj o DVD souhlasí s mým původním = ver. 2009!
Na obrázku v odkaze už jsou data DVD 2014.

http://www.ford-focus.cz/forum/download ... &mode=view
Jinak tvůj údaj o DVD souhlasí s mým původním = ver. 2009!
Na obrázku v odkaze už jsou data DVD 2014.
Ford Mondeo Turnier '08