Natacaci Svetlomety Focus 2
- Bowie77
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Natacaci Svetlomety Focus 2
Caute, nadesel cas polozit novy dotaz.... Mam takovej hlavolam.... mam fofo II rv. 2007 s adaptivnimy svetlomety (nataceji se do zatacek). A chci udelat to, aby kdyz musime debilne svitit cely den, tak aby sice svitily, ale abyse pres den nenatacely.... Proste a jednodusse chci mit moznost odpojit ty motorky, co nataci ty svetla. Ma nekdo nejakej napad? Ford Homolka v Usti n. L nema ani sajn o tom, co jsem mu tam povidal, tak jsem to vzdal a zkusim to sam, nebo pripadne jinde.
Diky

- vincent
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- Bowie77
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Nebot si myslim, ze nikdo nepocital s tim, ze se svetla budou natacet i ve dne. Ty motorky maj nejakou zivotnost. V pripade, ze se budou natacet i ve dne, ta zivotnost bude polovicni.... Ve dne to neni potreba. Nevim, je sice pravda, ze je je to sviceni ve dne celkem dobra vec, ale stve me to..... vsechno ma 2 stranky.... dobrou a spatnou
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- polkiboj
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
neviem ako je to stou zivotnostou, ale urcite musia vydrzat poriadne dlho. Ved auto nejde stale len rovno? No a podla mna by sa to mozno dalo urobyť. Le ti treba el. schemu auta a nejakeho dobreho autoeletrikara. Podla mna staci len sa napojit na privod el. do tich svetiel a vyviest to nejakym vypinacom na palubku ktory ked zatlacis tak sa prerusi privod el. do svetiel. Znie to blaznivo a jednoducho, ale teba nad tim pouvazovat. Len vravym musis zohnat dobreho elektrikara ktoremu najmä budes verit, že ti to po 10000km neodide a nahodou navznikne daaky skrat a budes mat natrvalo po natacani svetiel. 

Ford Focus kombi, 1.8 TDCi 74kW 100PS, r.v. 12/2003, bleck metla
-
- Test driver
Myslim,ze riesit to je uplna kravina.Je s tym predsa ratane,ze sa budu natacat aj cez den/svieti sa vo vela krajinach europy/Bowie77 píše:Nebot si myslim, ze nikdo nepocital s tim, ze se svetla budou natacet i ve dne. Ty motorky maj nejakou zivotnost. V pripade, ze se budou natacet i ve dne, ta zivotnost bude polovicni.... Ve dne to neni potreba. Nevim, je sice pravda, ze je je to sviceni ve dne celkem dobra vec, ale stve me to..... vsechno ma 2 stranky.... dobrou a spatnou
To by potom mali rozmyslat o odpojeni aj majitelia xenonovych svetlometov,lebo funkcia automatickeho nadstavenie sklonu svetlometov je tiez funkcna aj cez den a motorceky su tiez namahane.
Este som nepocul o nikom,kto by s tym mal problemy a jazdia s tym uz peknych par rokov.
- Bowie77
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Poradny svetla pro denni sviceni nejsou k sehnani. Vim, ze hella vyrabi nejaky 2 druhy,ale vubec se mi nelibej, navic se na fofo2 nikam na cumak nehodej. Je to blby, ale je to tak.... proto jsem to chtel udelat s tema motorkama. Mno, pro toto vlakno mi svetla pro denni sviceni prosim nedoporucujte. Diky.... Kdyz jsme u tech el.schemat nemate nekdo detailni el. schema rozvodu pro svetla?
Dobrych autoelektrikaru je u nas nedostatek. Vsechno to jsou prasata..... Vsichni vsechno lepi elektrikarskou paskou, zadny konektory, no proste prasarna.
Dobrych autoelektrikaru je u nas nedostatek. Vsechno to jsou prasata..... Vsichni vsechno lepi elektrikarskou paskou, zadny konektory, no proste prasarna.

- Ahmed
- Test driver
Ja jsem se hodne dlouho rozmyslel, jestli mam ty svetla koupit nebo ne. Ptal jsem se na to ve dvou Fordech a vice mene se shodli na tom, ze si muzes koupit 4 roky zaruku
No a kvuli tomu celodennimu sviceni jsem si je nakonec neobjednal, pac za 5 let dat 15 klacku za nove svetla se mi nechce.
Jestli se nepletu, tak u vsech Collection modelu ty svetla pro denni sviceni davaji. Kdyz jsem se na to ptal a rikal jsem, ze je nechci, tak mi tvrdil, ze tam urcite nebudou, ze to montujou oni za 1700,- ale ve stejnem Fodru mi o tyden drive druhy chlap tvrdil, ze tam jsou
Mozna se zkus zeptat v nejakem vetsim Fordu, jestli to neumi dat na vypinac. Nebo se zkus poradne podivat do manualu, jestli na to neni primo pojistka, pak by to stacilo prerusit tam. Pojistek ma novy Focus hafo.

Jestli se nepletu, tak u vsech Collection modelu ty svetla pro denni sviceni davaji. Kdyz jsem se na to ptal a rikal jsem, ze je nechci, tak mi tvrdil, ze tam urcite nebudou, ze to montujou oni za 1700,- ale ve stejnem Fodru mi o tyden drive druhy chlap tvrdil, ze tam jsou

Mozna se zkus zeptat v nejakem vetsim Fordu, jestli to neumi dat na vypinac. Nebo se zkus poradne podivat do manualu, jestli na to neni primo pojistka, pak by to stacilo prerusit tam. Pojistek ma novy Focus hafo.
- Bowie77
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Zkusim, diky za tipAhmed píše:Ja jsem se hodne dlouho rozmyslel, jestli mam ty svetla koupit nebo ne. Ptal jsem se na to ve dvou Fordech a vice mene se shodli na tom, ze si muzes koupit 4 roky zarukuNo a kvuli tomu celodennimu sviceni jsem si je nakonec neobjednal, pac za 5 let dat 15 klacku za nove svetla se mi nechce.
Jestli se nepletu, tak u vsech Collection modelu ty svetla pro denni sviceni davaji. Kdyz jsem se na to ptal a rikal jsem, ze je nechci, tak mi tvrdil, ze tam urcite nebudou, ze to montujou oni za 1700,- ale ve stejnem Fodru mi o tyden drive druhy chlap tvrdil, ze tam jsou![]()
- mosad
- Junior
to Bowie77: myslím, že hoši od Forda ví, že se po Evropě už pár let svítí i přes den a tak motorky světel podle toho udělali. I když jeden nikdy neví.
No a pokud si dáš na přívod k motorkům vypínač nebo vyndáš pojistku pak to může mít jak píšeš dobrou i špatnou stránku. Sice se nebudou světla ve dne natáčet, ale možná bude protestovat řídící jednotka - ha světla se nenatáčí, chyba, závada, problém. A je otázka co pak udělá. Je to jen nápad, třeba jí to bude fuk.

- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- omik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
priplat si za 7000 zaruku na 4 roky a ked ti to odide,tak si v klude.
ale je to podla mna strasne nerealne, vid. priklad so xenonami. Osobne by som to vobec neriesil.
Navyse, ak mas to auto este v zaruke, tak sa ti do tohoto nikto nebude hrabat v autorizovanom servise bez toho, aby mali kopec kecov okolo straty zaruky, resp. ked sa ti potom nieco pokasle v elektrike svetiel (alebo kludne v nejakej inej), tak verim tomu, ze to vo vela servisoch u nas pouziju ako argument, preco ti to nespravia na zaruku....
ale je to podla mna strasne nerealne, vid. priklad so xenonami. Osobne by som to vobec neriesil.
Navyse, ak mas to auto este v zaruke, tak sa ti do tohoto nikto nebude hrabat v autorizovanom servise bez toho, aby mali kopec kecov okolo straty zaruky, resp. ked sa ti potom nieco pokasle v elektrike svetiel (alebo kludne v nejakej inej), tak verim tomu, ze to vo vela servisoch u nas pouziju ako argument, preco ti to nespravia na zaruku....
Ford Mondeo 2011 Titanium S, 2.0TDCi (120kW), panther black
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit
- Bowie77
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
To jsem si priplatil, ale i tak...... Domlouval jsem se u Forda Homolka v Usti n.L. a do telefonu mi rekli, ze to bez problemu jde, tak jsem tam vyrazil nejakejch 50km a rekli mi, ze to vlastne nejde.... jsou to kkti... Uz me pekne se*ou.... Tento servis striktne nedoporucujuomik píše:priplat si za 7000 zaruku na 4 roky a ked ti to odide,tak si v klude.